Development & Innovations Manager (standplaats Nijmegen)

A leading role in bringing research and experiments to business opportunities


Word je enthousiast van ieder aspect van productontwikkeling en bedrijfsinnovaties? Ben je een ondernemende doorzetter en kun je collega's inspireren om hun rol binnen experimenteel innoveren te spelen? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe Development & Innovations Manager en wordt onze pay-off binnenkort jouw persoonlijke motto: Great in Grass!

Jouw uitdaging als Development & Innovations Manager

Enerzijds ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe innovatieve concepten voor Barenbrug Holland, voornamelijk rond voedergrassen en recreatiegrassen. In de praktijk betekent dit dat je heel nauw samenwerkt met onze research afdeling, onze productmanagers en andere Barenbrug bedrijven in de wereld. Daarbij houd je de behoeften van onze klanten constant in gedachten. Anderzijds verwachten we dat je een inspirator bent voor de hele organisatie. Innovatie gaat niet alleen over producten, maar over elk aspect van ons bedrijf. Collega's op elke afdeling moeten zich bewust zijn van hun cruciale rol in 'innovatief denken' en deelnemen aan experimenten om ons werk te optimaliseren en onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Kortom, je bent iemand die voorop loopt en inspireert. Je rapporteert aan de marketingmanager.

 

Concreet bestaan je taken en verantwoordelijkheden uit:

 • Je haalt en je brengt veel informatie rondom productontwikkeling. Naast Research zijn vooral Marketing en Sales belangrijke stakeholders.
 • Je zorgt voor een begrijpelijke rapportage nadat productonderzoeken zijn afgerond.
 • Als een onderzoek leidt tot een nieuw product/concept, dan verzorg je training over alle essentiële eigenschappen.
 • Je onderhoudt contacten met bedrijven en organisaties waar we op het gebeid van productontwikkeling mee samenwerken (bijv. toeleveranciers, universiteiten, etc.).
 • Je stimuleert experimentteams binnen de eigen organisatie met als doel onze service en werkmethoden te verbeteren.
 • Je implementeert het innovatief denken en werken binnen de organisatiecultuur.

 

Wat verwachten we van je?

 • Een afgeronde universitaire of HBO opleiding.
 • Affiniteit met de groene sector.
 • Ervaring als projectmanager, eventueel binnen een andere functie.
 • Goede kennis van het Nederlands, Duits en Engels.

We verwachten de volgende competenties in jou te herkennen:

 • Enthousiasme, overtuigingskracht en ondernemerschap.
 • In staat een visie te ontwikkelen.
 • Resultaatgericht.
 • Organisatorisch sterk.
 • Sterk in communiceren en presenteren.

 

Waar kom je terecht?

Barenbrug Holland BV is een (h)echt familiebedrijf. Dat vertaalt zich in aandacht voor elkaar en in de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen vanuit eigen kennis en kracht binnen een werkomgeving waar respect en waardering centraal staan. We zijn trots, bevlogen en gezond eigenwijs. Op die manier creëren we al 114 jaar graszaad oplossingen voor onze klanten in de veehouderij en in de sport en recreatie. Door de focus op de klant te houden en optimaal in te spelen op zijn behoefte, zijn we in staat onze duurzame en innovatieve producten wereldwijd te vermarkten. Je vindt onze grassen in weilanden over de hele wereld, maar ook in stadions en op sportvelden, waaronder het WK en Europese kampioenschappen, golfbanen en openbare ruimtes. Elke dag werken meer dan 700 medewerkers in 18 landen op 6 continenten hard om die goede naam hoog te houden. Op het Nederlandse hoofdkantoor in Nijmegen vind je ruim 100 collega’s.

Wij bieden een inspirerende werkomgeving. Waar nodig bieden we aanvullende training om je te helpen jouw prestaties te optimaliseren. Daarnaast ontvang je uiteraard een prima salaris en een compleet pakket arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?

Ben jij de persoon die wij zoeken? Mail je sollicitatie naar Wout Bouter, HR-manager (wbouter@barenbrug.nl). Voor extra informatie neem je contact op met Josephine van Gelder, marketingmanager (telefoon: 024-3488124). Informatie over de onderneming vind je op www.barenbrug.nl.

terug