Horse Master

Een gezonde paardenweide
Gras is het belangrijkste component in een paardenrantsoen. In de zomermaanden grazen de meeste paarden het grootste gedeelte van de dag in de weide, in de winter krijgen ze voornamelijk hooi of kuilvoer. Horse Master is een graszaadmengsel dat specifiek is samengesteld op de behoefte van paarden. Met een Horse Master weide weet u zeker dat u het beste gras heeft voor uw paard.

 

Hoef- en spierbevangenheid in relatie tot gras
Hoef- en spierbevangenheid zijn ziektes die voortkomen uit verkeerde voeding. Met name het fructaangehalte van het gras speelt hierin een belangrijke rol. Gras maakt van nature fructaan (suiker) aan met name in periodes met koude nachten en veel zon. Maar ook in stressvolle situaties zoals een te lage bemesting of te kort afgrazen zal een grasplant fructaan aanmaken.

 

Barenbrug heeft veel onderzoek gedaan naar het fructaan (suiker) gehalte in verschillende grassen. Het fructaangehalte in de verschillende grassen kan behoorlijk verschillen. De rassen in Horse Master zijn geselecteerd op een laag fructaangehalte en bevatten maar liefst 50% minder fructaan dan standaard weidegras dat geschikt is voor koeien. Paarden die grazen en een Horse Masterweide of ruwvoer krijgen van een Horse Masterweide hebben een veel lager risico op hoef- of spierbevangenheid.

 

Graasgedrag paarden vraagt om specifiek gras

Paarden grazen het gras met de tanden heel kort bij de wortel af. Koeien eten met de tong en grazen het gras veel hoger af. De specifieke graasmethode van paarden vraagt om een stevige graszode met een laag groeipunt.

Sterke beworteling van het gras is belangrijk, om te voorkomen dat paarden niet de hele grasplant uit de grond trekken. Doordat paarden het gras zo kort afgrazen, heeft het gras moeite met een goede hergroei waardoor er kale plekken ontstaan. Paarden die tijdens het grazen te veel zand binnen krijgen (in een weide met veel kale plekken) hebben een verhoogd risico op zandkoliek.

 

Horse Master vormt een sterke zode die uitsluitend bestaat uit grassen met een laag groeipunt. De sterke zode voorkomt dat paarden tijdens het grazen de hele plant uit de grond trekken, het lage groeipunt zorgt voor een snelle hergroei van het gras. Bijkomend voordeel is dat onkruiden nagenoeg geen kans krijgen om zich te ontwikkelen in een Horse Masterweide.

 

Structuurrijk gras
De darmen en de maag van uw paard werken beter met een structuurrijk rantsoen. Daarom is Horse Master samengesteld uit rassen die ruwvoer produceren met voldoende structuur. Dit draagt ook bij aan de gezondheid van uw paard. Als hooi blijven deze unieke eigenschappen van Horse Master uiteraard behouden, waardoor er een groot kwaliteitsverschil bestaat tussen hooi uit een Horse Master weide en hooi uit een willekeurige andere weide.

 

Stevige zode

De stevige zode van Horse Master voorkomt blessures tijdens een sprintje in de wei. De rassen in Horse Master vormen een sterke zode die goed bestand is tegen betreding.

Bovendien herstelt een Horse Masterweide zich snel na zware belasting.

 

 

 

 

Samenstelling
Soort
100%
Horse Master
Specificaties
Zaaizaadhoeveelheid inzaai
60 - 80 kg/ha
zaaizaadhoeveelheid doorzaai
40 kg/ha
zaaien van
febr tot oktober
Verpakking
15 kg zak
Verpakking
3 kg doos
Bestand tegen kort afgrazen
Drogestof-opbrengst beweiding
Wintervastheid
Lage Voedereeheid Paard (5 is laagst)
Laag in fructaan/suiker, tegen hoefbevangenheid
Bestand tegen droge omstandigheden
Herstellingsvermogen en draagkracht
Drogestof-opbrengst maaien
Voorkomt onkruid door dichte graszode
Sterk tegen betreding
Hoge structuur (prik) waarde
Ongevoelig voor schimmelaantasting
Bestand tegen natte omstandigheden
Bestand tegen lage bemesting
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
  • Cryptovaph
    15/08/2018
    Bitcoin tradicionalmente relacionam-se a equipe digitais de dinheiro. Ela existe exclusivamente em formato virtual. Apesar de sua real trocados por produtos, servicos ou convencionais dinheiro. Bitcoin unique. Ela nao ligado com as atividades dos bancos, nao tem fisico aspecto, e desde o inicio criada desregulada e descentralizada. Se simples palavras, o que e o bitcoin e digital dinheiro, que sao extraidas em computacao dispositivos e circulam no proprio sistema de sua propria regras. transferencia bitcoin para a conta bancaria
  • STEWHymn
    21/07/2018
    There are different ways to fry tomatoes, but each of them will require cook to spend several hours in the kitchen, so this yavstvo is usually better correct prepare on weekends or for special occasions. When tomatoes are roasted, they get a deep taste and are combined with seafood, antipasto and other roasted vegetables. Moreover, they are ideally suitable for use in the baking industry, in making bread or cake with custard. canning stewed tomatoes recipe
Paardenweide

Gras als ruwvoer is van grote invloed op de gezondheid van een paard. Maar het gras moet ook zeer goed bestand zijn tegen een sprintje in de weide en het hele jaar een mooie groene weide geven. Hiervoor moet een graszaadmengsel specifiek voor het gebruik door paarden samengesteld zijn.    

Waar te koop
Klik hier