Christiaan Arends - Head of marketing and sales

Werken voor Barenbrug is voor mij een spannend avontuur, zowel voor mijn professionele en persoonlijke leven.  Tijdens mijn carrière bij Barenbrug heb ik al verschillende posities uitgevoerd, die mij de gelegenheid hebben gegeven om de wereld rond te reizen.

Het begin van mijn Barenbrug carrière bij logistiek

Ik ben in 1997 bij Barenbrug begonnen als stagiair op de productie afdeling. Na mijn stage periode heb ik mijn studie afgerond op de universiteit. Nadat ik was afgestudeerd heeft Barenbrug mij een baan aangeboden en zo begon ik in januari 1998 aan mijn baan bij de logistiek. Voor deze afdeling heb ik 18 maanden gewerkt en vanaf dat moment ben ik erachter gekomen dat Barenbrug haar werknemers de mogelijkheid geeft om zichzelf en hun carrière verder te ontwikkelen.

 

Internationale marketing and sales

Terwijl ik op de afdeling logistiek werkte, kreeg ik de positie product and accountmanager Nederland aangeboden. Dit aanbod heb ik geaccepteerd en ik kreeg de mogelijkheid om de sport en recreatie markt voor Barenbrug op te bouwen.  De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit marketing en sales, wat ik erg leuk vond.

 

Maar er miste iets… internationale ervaring. In samenwerking met de management development manager werd ik Turf Product Manager. Terwijl ik deze positie uitoefende, werkte ik met verschillende partijen zoals: klanten, productie, marketing, sales en onderzoek. Dit was een geweldige baan die mij de kansen om te reizen door Europa aanbood. Van St. Andrews in Schotland tot aan Rostov Na Don in Rusland.

 

 

 

 

American adventure

In alle overleggen met de MD manager benadrukte ik mijn interesse (gedeeld door mijn familie) om in het buitenland te werken. En zo vertrok ik in januari 2006 naar Oregon in de USA als Turf Product & Sales Manager.  Als gezin hebben wij deze uitdaging geaccepteerd en wij hebben er nooit spijt van gehad. Tijdens mijn 6 jarige verblijf in Amerika heb ik 42 van de 50 staten bezocht, heb ik veel nieuwe mensen ontmoet en heb ik veel gereisd in het buitenland.

 

In 2012 ben ik terug verhuisd naar Nederland om daar mijn carrière voort te zetten als Hoofd Marketing. Tijdens deze periode heb ik de afdeling marketing afhankelijk gemaakt, die nauw samenwerkt met andere afdelingen, zoals sales en productie. Sinds december 2014 ben ik actief als hoofd van Sales en Marketing.

Werken bij Barenbrug is een avontuur voor mij geweest. Wonen in het buitenland, werken met veel verschillende mensen en verschillende posities uitoefenen binnen de International Barenbrug Group.

Christiaan Arends

Professionele opleidingen

Tijdens mijn loopbaan bij Barenbrug heb ik verschillende cursussen gedaan, waaronder een master in Bussiness Administration , Finance for non-financial executives in Chigaco (2009) en Management skills for new managers in San Francisco (2011). Barenbrug geeft haar werknemers de kans om meer kennis over specifieke onderwerpen te krijgen. Als jij jezelf echt wilt ontwikkelen en uitdagingen durft aan te gaan, dan zal Barenbrug bereid zijn jou deze kans te geven.

 

Werken bij Barenbrug is een avontuur voor mij geweest. Wonen in het buitenland, werken met veel verschillende mensen en verschillende posities uitoefenen binnen de International Barenbrug Group. Dit heeft mij geholpen om mijzelf als persoon te ontwikkelen. Ik wil Barenbrug graag bedanken voor de kansen die zij mij hebben gegeven om mij en mijn vaardigheden beter te leren kennen.

 

terug