Noud van der Wielen - Supply Chain Supervisor

Barenbrug heeft mij de kans gegeven om mijzelf te ontwikkelen en om mijn eigen ideeën tot uiting te brengen. Na het afronden van een management traineeship, waarbij ik in 18 maanden tijd projecten heb uitgevoerd voor verschillende afdelingen binnen het bedrijf, ben ik sinds februari 2017 werkzaam als Supply Chain Supervisor. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het aansturen van de logistieke afdeling. Naast de ordervoorbereiding wordt ook de machineplanning opgemaakt en wordt zowel het inkomende als uitgaande transport op de afdeling verzorgd.

Binnen de organisatie wordt het nemen van initiatieven gestimuleerd en je krijgt kansen om jezelf te ontwikkelen.

Noud van der Wielen

Van bedrijfseconomie naar managementwetenschappen

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd aan HAN University of Applied Sciences in Nijmegen. In mijn 3e jaar van deze studie heb ik een meeloopstage gedaan bij Barenbrug op de afdeling productie binnendienst. In de tussentijd is het contact met Barenbrug altijd gebleven, waarna ik vier jaar ná mijn stage ben teruggekeerd als trainee. Ik kreeg de kans om het traineeship te combineren met het volgen van de masterstudie managementwetenschappen. De combinatie van leren en werken heeft ervoor gezorgd dat ik de theorie op school beter kon begrijpen door praktijksituaties en andersom kon ik de theorieën toepassen in de praktijk. Inmiddels heb ik zowel het traineeship als de masterstudie afgerond en heeft Barenbrug mij de kans aangeboden om door te groeien in de functie van Supply Chain Supervisor.

Verloop van de traineeship

Het management traineeship bij Barenbrug bestond uit het uitvoeren van projecten op verschillende afdelingen. Op deze manier leer je de organisatie vanuit verschillende oogpunten kennen. Het is interessant om te zien vanuit welke beweegredenen er bepaalde beslissingen genomen worden binnen de organisatie. De afdelingen waarvoor ik gewerkt heb variëren van finance tot productie, front office en supply chain. Door het traineeship heb ik meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en interesses, dat ik ervaar als erg waardevol voor mijn verdere carrière.

Toekomstplannen

Het mooie van het traineeship is dat ik iedere afdeling van de organisatie heb leren kennen, waardoor ik een breed kader van inzichten heb opgebouwd. Het is erg fijn om bij Barenbrug te werken door de informele werksfeer en de collegialiteit. Het nemen van initiatieven wordt gestimuleerd en je krijgt kansen om jezelf te ontwikkelen. Voor de komende jaren zie ik binnen de organisatie genoeg mogelijkheden om verbeterslagen door te voeren, voornamelijk op gebied van automatisering. Dit zorgt voor de uitdagende omgeving waar ik naar op zoek was.

 

terug