Ricardo Bleumer - Export Manager

In 7 jaar tijd kan er veel veranderen. Van een “jochie” die graag op de heftruck rijdt naar ambities nastreven en een uitdagende job in de internationale verkoop.

Het begin van mijn Barenbrug carrière

Na het afronden van mijn MBO opleiding Logistiek ben ik in februari 2012 bij Barenbrug gaan werken. Gedurende een periode van 6 maanden - gedetacheerd via het uitzendbureau – was ik werkzaam als administratief expeditie medewerker op de afdeling Operations. Ik ondersteunde de medewerkers in het bewerkingsbedrijf met diverse logistieke en administratieve werkzaamheden. Het liefst reed ik de hele dag op de heftruck om orders klaar te zetten en vrachtwagens te laden.

 

Het einde van de 6 maanden kwam in zicht en ik realiseerde mij dat ik helemaal niet weg wou bij Barenbrug. Ik had het hier enorm naar mijn zin, werkte met leuke collega’s en voelde waardering voor het werk dat ik deed. Barenbrug was tevreden over mijn inzet en bood mij de functie ordervoorbereider aan op de afdeling Backoffice. Onder één voorwaarde. Ik moest mijn HBO Logistiek en Economie diploma behalen. Iets wat ik graag wilde, dus ik pakte beide uitdagingen met beide handen aan.

 

Op dat moment realiseerde ik mij dat Barenbrug haar medewerkers mogelijkheden geeft om zichzelf en hun carrière verder te ontwikkelen. Een fulltime functie in combinatie met een duale HBO opleiding vergt veel discipline en doorzettingsvermogen. Ik voerde diverse onderzoeken uit waarbij ik Barenbrug, klanten, maar ook collega’s van andere afdelingen beter leerde kennen. Dit vond ik erg leuk. Barenbrug gaf mij voldoende vrijheid en ondersteuning om de studie met succes af te ronden. Ruim 4 jaar later had ik mijn HBO studie met succes afgerond.

 

 

 

Ik wilde klanten vertellen over Barenbrug

Doordat ik Barenbrug, maar ook mijzelf en mijn kwaliteiten beter heb leren kennen wilde ik graag een baan in de verkoop, het liefst internationaal. Ik wilde klanten gaan vertellen over Barenbrug, over onze producten met toegevoegde waarde, maar vooral in contact zijn met klanten om ze te helpen en adviseren bij hun dagelijkse uitdagingen die ze hebben op hun golfbaan of sportveld.

Hard werken wordt beloond

Hard werken wordt binnen Barenbrug beloond. Want, in januari 2017 mocht ik beginnen als accountmanager. Mijn taak was het ondersteunen van de Barenbrug distribiteurs in Nederland en België. Ik had weinig kennis van de graszaadwereld en van technische aspecten, maar ook hierin gaf Barenbrug mij de vrijheid om de (graszaad)markt, klanten en technische aspecten van het vak te leren. De vrijheid die ik kreeg zorgde ervoor dat ik kon leren en mijzelf kon ontwikkelen op een manier die bij mij paste.

 

Ambities nastreven

De voortgang van mijn carrière bij Barenbrug ging ineens in een snel tempo. Want, ruim 6 maanden later, wegens het vrijkomen van een functie en omdat ik mijn interesse om internationaal te gaan werken altijd benadrukte, werd ik Export Manager. In deze functie ondersteun en ontwikkel ik een aantal Barenbrug distribiteurs in Europa. Momenteel ben ik nog steeds actief in deze functie, die ik dagelijkse met veel plezier en passie uitvoer.

 

In 7 jaar tijd kan er veel veranderen. Van een “jochie” die graag op de heftruck rijdt naar ambities nastreven en een uitdagende job in de internationale verkoop. Ik ben Barenbrug erg dankbaar voor de kansen die ze mij hebben gegeven en het vertrouwen die ze in mij hebben. Ik werk nog steeds met veel plezier bij Barenbrug en hoop dat ik mij nog vele jaren voor dit fantastische familiebedrijf mag inzetten.

 

 

terug