Tini Janssen – Teamleader Production Department

Ik werk al aardig wat jaren voor Barenbrug en heb altijd de mogelijkheid gekregen om mij verder te ontwikkelen. Ik ben teamleader van de productie afdeling. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het produceren van graszaden in lijn met de verkoopbehoeftes. Kortom, we zorgen ervoor dat de hoeveelheden die Barenbrug denkt te verkopen ook daadwerkelijk beschikbaar zijn.  Daarnaast ben ik voor de Holding verantwoordelijk voor de Europese productie coördinatie, hetgeen inhoudt dat ik in nauw contact ben met de Europese productiebedrijven om te analyseren wat de productiebehoeftes zijn voor de toekomst. Ik analyseer in welke landen we de productiebehoeftes van Barenbrug het best kunnen uitleggen. Dit gebeurt op basis van kostprijs, kwaliteit, betrouwbaarheid en infrastructuur.

Vertaalopleiding en economie

Ik heb Engels en Frans aan de tolk/vertaalopleiding van de Rijkshogeschool in Maastricht gestudeerd. Tijdens deze studie heb ik een half jaar stage gelopen in Amerika. Deze stage was erop gericht om de Engelse taal vloeiend te spreken.  Na mijn afstuderen aan deze opleiding, besloot ik de kennis van talen te combineren met een economische studie en heb ik Bedrijfscommunicatie gedaan aan de universiteit van Nijmegen.

 

 

Aan de slag bij Barenbrug

In 1996 ben ik bij Barenbrug begonnen als Administratief medewerkster op de afdeling productie. Ik verwerkte met name alle contracten met de buitenlandse producenten. Daarnaast deed ik ook de royalty administratie, een intern financieringssysteem waarbij elk zusterbedrijf een bedrag afdraagt dat dient voor de financiering van research.

 

Vanaf 2000 is Barenbrug de Europese productie centraler gaan coördineren. Inmiddels zijn vestigingen over de hele wereld ook aangesloten bij deze coördinatie met als doel om de graszaad productie voor de Barenbrug groep zo efficient mogelijk onder te brengen. Dat houdt in dat ik de productiebehoeftes per zusje in kaart breng, kostprijzen van graszaadproductie in verschillende landen bereken, registreer in welk gebied onze rassen het best presteren qua opbrengst, voor de groep bijhoudt waar er voorraden en/of tekorten zijn, analyseer welke kwaliteiten er door landen/producenten worden geleverd, etc. De functie sluit perfect aan bij mijn opleiding internationale bedrijfscommunicatie en tijdens de bezoeken aan de buitenlandse zusterbedrijven komt de talenkennis goed van pas.

 

 

 

Ik heb de ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen en doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijnen kort en toegankelijk.

Tini Janssen

Passion for grass

In mijn beginperiode bij Barenbrug had ik nog weinig kennis van de graszaadwereld. Ik heb immers geen agrarische achtergrond. Inmiddels is er wel wat veranderd. Ik heb veel geleerd over de verschillende soorten en de doeleinden waarvoor ze worden gebruikt. Passie voor gras en het bedrijf Barenbrug, dat is wat ik in de loop van de jaren heb ontwikkeld.

 

Barenbrug is een prima werkgever. Ik heb de ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen en doordat het een familiebedrijf is, zijn de lijnen kort en toegankelijk. Ook na de geboorte van mijn zoon, is Barenbrug mee blijven denken over een optimale inzet van mijn kennis en vaardigheden en kreeg ik de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Inmiddels ben ik weer steeds meer op kantoor aanwezig en hoop ik dat ik nog lange tijd mag blijven meedenken over de verdere groei en ontwikkelingen binnen Barenbrug.

 

terug