IJzersterke gazons

 

IJzersterke gazons die er geweldig uitzien is de droom van elke hovenier. Een lelijk gazon doet afbreuk aan de hele tuin. Met het revolutionaire Bar Power RPR zult u een prachtig groen gazon krijgen die tegen een behoorlijke stoot kan. Dit mengsel is speciaal ontwikkeld voor hoveniers. Geschikt voor vele doeleinden op verschillende ondergronden. 

 

Determinate stolons

De uitlopers in RPR zorgen voor een natuurlijk netwerk van horizontale uitlopers, de zogenaamde determinate stolons. Deze vormen een soort van netting in de zode, waardoor Bar Power RPR een uitstekende betredingstolerantie biedt en ijzersterke gazons mogelijk maakt. In plaats van losse grasplantjes, zoals bij traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van Bar Power RPR een link naar andere plantjes en naar de bodem. Het gras laat zich dankzij RPR niet zomaar uit het gazon schoppen. Zo houdt u de schade aan uw gazon beperkt. Wanneer er wel schade ontstaat treedt het zelfherstellende vermogen van Bar Power RPR op.

 

 

Open grasmat
Veel gazons ogen lelijk, omdat er veel kale plekken zijn. Met Bar Power RPR zult u hier geen last van hebben. Alle grasplantjes zijn met elkaar verbonden en vormen zo een ijzersterk gazon zonder kale plekken. Ook onkruid is normaal gesproken een veelvoorkomend probleem in grasmatten. Wanneer dit zichzelf kan vermenigvuldigen drukt het al het gazongras weg. Doordat Bar Power RPR zo snel opkomt en het zo’n dichte grasmat vormt, heeft onkruid bijna geen kans zich te vestigen.

 

Verkleuring grasmat door ongewenste grassen
Onkruiden of grassen zoals straatgras kunnen funest zijn voor uw grasmat. Wanneer het zich eenmaal heeft gevestigd is het niet meer weg te krijgen. Veel grassen kunnen de strijd hiermee niet aangaan, omdat ze zich niet snel genoeg vestigen en geen dichte zode vormen. Het meest voorkomende onkruid is straatgras. Straatgras komt zeer snel op en komt daarom in veel gazons voor. Bar Power RPR is echter nog sneller dan straatgras en geeft straatgras bijna geen kans zich te vestigen, hierdoor ontstaan ijzersterke gazons. Voor meer informatie over straatgras, klik hier.

 

 

Schade grasmat door ziektes
Waar gras groeit, liggen ziektes op de loer. Ziektes kunnen uw hele gazon kapot maken. Er ontstaan bijvoorbeeld donkere kringen, kale plekken of schimmels. Veel grassen zijn niet opgewassen tegen deze ziektes, Bar Power RPR wel. Jarenlange research en veredeling van rassen heeft geleid tot rassen die weerstand bieden tegen ziektes.

 

Eén mengsel voor vele toepassingen
Bar Power RPR is breed inzetbaar. In tuinen en parken, maar ook op het plaatselijke trapveldje is het gebruik van dit ijzersterke gazonmengsel aan te raden. Ook de visuele aanzicht van dit gras is zeer goed. Een ander voordeel van Bar Power RPR is dat het uitstekend groeit op alle mogelijke ondergronden. Zo is Bar Power RPR een lust voor het oog én voor de hovenier.

 

Grasmat in het vroege voorjaar en late najaar
Bar Power RPR kan al ingezaaid worden in maart. Normale grasmengsels kunnen pas in mei worden gezaaid. Zo kunt u dus al twee maanden eerder zaaien en heeft u eerder plezier van een prachtig en ijzersterk gazon. Doorzaaien is belangrijk om het gazon in goede kwaliteit te houden. Bij normale grasmengsels kunt u doorzaaien tot september. Met Bar Power RPR is het mogelijk om nog een maand langer door te zaaien. Zo kunt u in totaal drie maanden langer genieten van een ijzersterk gazon dat er prachtig uitziet. Het voordeel van Bar Power RPR is dat het voor inzaai én doorzaai is. Zo hoeft u dus maar één mengsel te kopen en treedt er, doordat u hetzelfde mengsel gebruikt, geen kleurverschil op.

 

 

 

Bent u ook op zoek naar een ijzersterke gazon met het vermogen om zichzelf te herstellen? En bent u inmiddels overtuigd? Ga dan nu voor Bar Power RPR!

bijlagen