Graszaadproductie

Alle Barenbrug vestigingen hebben hun eigen zaadproductie-afdeling en verwerkingsbedrijf. Bovendien wordt een deel van de vereiste productie van gras, klaver- en alfalfazaden geproduceerd door derde partijen. Om dit mogelijk te maken, onderhoudt Barenbrug duurzame relaties met talloze ervaren teeltbedrijven over de hele wereld, geleid door professionele productiemanagers.

Graszaadproductie

Barenbrug, wereldwijd groot in de productie van graszaad 

De omzet neemt constant toe en wordt nog meer gestimuleerd door de nieuwe rassen die onze wereldwijde teeltbedrijven ontwikkelen. Om deze reden is er een behoefte aan een vermeerdering van de zaadproductie van de verschillende rassen.

 

De zaadproductieafdelingen van de Koninklijke Barenbrug Groep zijn verantwoordelijk voor de internationale productie van graszaad. Ook zijn zij verantwoordelijk voor alle gerelateerde activiteiten zoals prijsonderhandelingen, het opstellen van contracten, toezien op de teelt, het geven van advies, het uitvoeren van onderzoek, et cetera. Kortom: een uitdaging met veel kansen, thuis en in het buitenland.  

 

Internationaal

De productie van graszaad voor Barenbrug vindt plaats in veel verschillende landen. Zo’n 80 procent van de productie vindt plaats in Europa en Noord-Amerika. Belangrijke productielanden voor de Groep zijn Nederland, Denemarken, Tsjechië, Polen, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. De totale graszaadproductie beslaat ongeveer 82 miljoen kilogram.

 

Professionals

De professionele competenties van de graszaadtelers en de supervisie door de productiemanagers van Barenbrug garanderen een uitmuntende kwaliteit, een goede opbrengst en continuïteit.

 

Graszaadteelt biedt vele voordelen voor de teler:

  • Past goed binnen de vereiste vruchtwisseling.
  • Verbeterde structuur en een positief effect op de opbrengst van volgende gewassen.
  • Financieel gezonde opbrengsten.
  • Efficiënter gebruik van de arbeid en beschikbare machines.
  • Extra investeringen zijn laag.


 Voordelen van het telen van graszaad voor Barenbrug omvatten:

  • Persoonlijk teeltadvies van experts.
  • Uitgebreid assortiment aan rassen die aansluiten op de wensen van de teler.
  • Relatief hoge aankoopprijzen en goede opbrengsten in kg.
  • Continuïteit en een relatie voor vele jaren.

 

Als u vragen heeft en/of geïnteresseerd bent in het telen van graszaad, kunt u contact opnemen met:

 

Helmig Spijkerboer

Internationaal productie coördinator

hspijkerboer@barenbrug.nl

Tel 06-53294678

terug