Onderzoek en Ontwikkeling

Het telen van gras en voedergewassen is het levensbloed van ons bedrijf en onze merken, wat inhoudt dat we altijd blijven innoveren. We werken continu aan de ontwikkeling van teeltinnovaties voor de maximale toegevoegde waarde voor alle klanten van Barenbrug.

Onderzoek en ontwikkeling

Voorzien in de klantbehoeften

Ons R&D-team richt zich vol toewijding op de behoeften – en zelfs de dromen – van onze klanten. De R&D-innovatie van Barenbrug is gebaseerd op ons streven naar een totale producttevredenheid en gedreven door onze overtuiging dat de klant centraal moet staan. Onze innovaties worden getest en ondersteund door verschillende officiële proeven en over de hele wereld behalen onze producten topposities op lijsten aanbevolen rassen. In andere woorden: we voegen daad bij woord.

 

Think global, act local

De Barenbrug Research and Development organisatie is gedecentraliseerd in 22 landen verdeeld over 5 continenten. Deze locaties bevinden zich in de belangrijkste klimaatregio’s op aarde. Deze strategie levert veel kennis op en innovatieve producten voor lokale toepassingen en -klimaatcondities. Daarnaast wordt deze organisatie aangevuld met een internationaal netwerk van samenwerkingsverbanden en strategische allianties met vooraanstaande universiteiten, onderzoeksinstituten en partnerbedrijven.  Deze partnerschappen stellen ons in staat om het beste te halen uit de plantengenetica en zaadtechnologieën .

 

Innovaties in grassen en voedergewassen 

Onze wereldwijde groei is voornamelijk afhankelijk van innovatie. Met een uitgebreid portfolio gras- en voedergewassoorten, die voorzien in de behoeften van al onze klanten wereldwijd, kunnen we niet alleen productiever zijn, maar houden we ook meer tijd over om door te brengen met onze familie en vrienden, te sporten en al het andere naast het werk wat het leven zo leuk maakt!

 

We zijn trots op onze meest recente innovaties die deze droom hebben verwezenlijkt:

 

  • BarOptima PLUS E34 is een revolutie in rietzwenkgras voor ruwvoerproductie in de veehouderij. Dit ras is ontwikkeld in combinatie met de revolutionaire werking van endofyt E34, voor een topprestatie onder extreme klimatologische omstandigheden.
  • Water Saver zorgt voor een gezonde, groene grasmat in regio's overal ter wereld die te maken hebben met droge omstandigheden en hoge temperaturen.
  • NutriFibre is de nieuwe grastechnologie voor kuilgras. De basis van NutriFibre is zachtbladig rietzwenk en deze innovatie komt voort uit het internationale veredelingsprogramma ‘Gras voor hoogproductief melkvee’ van de Koninklijke Barenbrug Groep. De NutriFibre-technologie combineert mineralenefficiëntie, hoge eiwitproductie, verteerbare, structuurrijke celwanden en grote bewortelingsintensiteit.
  • RPR staat voor Regenerating Perennial Ryegrass, een zelfherstellend Engels raaigras dat horizontale uitlopers vormt. Dit mengsel is het eerste Engels raaigras met deze bijzondere eigenschap. RPR is behoudt ook bij het meest intensieve gebruik zijn sterkte en goede looks en heeft een hoge betredingstolerantie, waardoor dit mengsel ideaal is voor sportdoeleinden.
  • Duurzaam, economisch gras. Barenbrug ondersteunt greenkeepers en groenbeheerders actief bij een duurzamer gebruik en beheer van gras. Ons kwaliteitslabel Green Earth bevestigt dat onze grassen beter scoren dan vorige generaties met betrekking tot watergebruik, meststoffen, herbiciden en maaien.

 

“Innovatie is de kern van alles wat we doen. Wij richten ons op het sneller introduceren van meer innovaties voor meerdere markten.”

terug