Yellow Jacket

 

Geavanceerde zaadcoating voor luzernezaad

 

Yellow Jacket - Rhizobiumcoating is een door Barenbrug ontwikkelde geavanceerde luzernezaadcoating. Dankzij een nieuwe technologie wordt een hoog aantal Rhizobium-bacteriën ingebed in een beschermende polymeermatrix.

 

Samen met een voedingsstoffensupplement dat alle essentiële mineralen en sporenelementen bevat, zorgt dit product voor een betere vestiging enhogere ruwvoerproductie.

 

 

 

De Rhizobium-bacteriën in Yellow Jacket-zaden zijn ingebed in een polymeermatrix rond het zaad. Aan deze matrix zijn extra conserveringsmiddelen en voedingsstoffen toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen en de Rhizobium-bacteriën te behoeden voor stress. Daarom is het Rhizobiumgehalte in Yellow Jacket-zaden veel hoger dan in zaden die enkel vooraf geënt zijn.

 

Waarom is de vestiging van Yellow Jacket-zaden beter?

Na het zaaien zijn de gecoate zaden zwaarder en is het contact met de grond beter. De zaadcoating trekt vocht aan en houdt dat vast, waardoor het zaad beter ontkiemt en vestigt dan ongecoate zaden. Yellow Jacket bevat een voedingsstoffensupplement dat de zaailingen en de werking van de Rhizobium-bacteriën stimuleert. Tot slot beschermt het calciumcarbonaat (CaCO3) uit de coating de pH-waarde rond de wortels, wat resulteert in een betere vestiging en hogere productie van het gewas.