23e Barenbrug Golfdag; een dag vol veranderingen

De 23° Barenbrug Golfdag vond dit jaar plaats op de golfbaan "Het Rijk van Nijmegen". Onder een zonovergoten baan werd het programma van s’morgens vroeg aangevat. Namens Prograss heette gastheer Jan van Mondfrans iedereen van harte welkom. 

In zijn introductie van de dag lichtte Jan van Mondfrans het thema verandering toe. Gastspreker Pieter Alders ging in op de veranderingen binnen de NGF en de NVG en de rol van de "Commissie Management en Onderhoud Golfbanen" en de handvaten die het gemaakte handboek kan geven voor baanmanagement en hoofdgreenkeepers.

Na deze heldere uiteenzetting ging Christiaan Arends, werkzaam bij Barenbrug USA, in op de veranderingen die op de Amerikaanse golfmarkt gaande zijn. Daar is de trend dat steeds meer golfbanen moeten sluiten. Een trend die zich reeds inzette voor de economische crisis dit fenomeen nog verergerde. De analyse van dit fenomeen leert o.a. dat de banen met een klein budget, budget moeten inleveren en die met een groot budget dit veelal op peil kunnen houden.

De ochtend werd afgesloten met een demonstratie van de nieuwste machines van Redexim.
s’Middags werd er onder prima weersomstandigheden gestreden om de Barenbrug Golf Trophy. Het niveau van de banen was uitmuntend, ondanks de vele regen van de dag daarvoor. s’Avonds stond er een heerlijk buffet te wachten op alle deelnemers, werden nog ervaringen uitgewisseld en was het nog lang gezellig in Groesbeek.

Eveneens een memorabele dag werd het toen, tijdens de prijsuitreiking, Jan van Mondfrans onverwacht zijn vertrek als gastheer van de Barenbrug Golfdag aankondigde. Na 23 keer de perfecte gastheer te zijn geweest geeft Jan het stokje van het gastheerschap door aan Mark Timmerman.

Voor Barenbrug Belgium waren Christophe Doubel, sales & product manager en Gilles Callens, rayon manager aanwezig op de Barenbrug Golfdag. Het onderhouden van contacten en netwerken met de Nederlandse golfwereld is noodzakelijk. Ook het volgen van de evoluties in wetgeving en golfbaan onderhoud in andere landen is bijzonder intressant. Wij kunnen zo de kennis en inzichten meegeven aan onze Belgische greenkeepers en golf klanten.

 

 

Uitslag van de 23e Barenbrug Golf Trophy:
1e Remy Nouwens
2e Rico Salomons
3e Robert Akkermans