Beste grasmat Jupiler League dubbel Nijmeegs succes

De beste NEC, de beste grasmat van de Jupiler Leaguegrasmat van de Jupiler League is een dubbel Nijmeegse succes. De mat ligt in het Goffertstadion van de Nijmeegse voetbalclub NEC en het graszaad is afkomstig van leverancier Barenbrug uit dezelfde stad.

 

De uitverkiezing van de beste grasmat gebeurt door de gebruikers, de profvoetballers, zelf. Alle aanvoerders van de uitspelende clubs uit de Jupiler League geven gedurende het seizoen wekelijks hun beoordeling van het veld waarop ze hebben gespeeld. Aan het einde van het seizoen is het veld van NEC uitgeroepen tot het beste veld.

 

RPR innovatief grasmengsel
Productmanager Jan van den Boom van Barenbrug heeft het voltallige groundsmen team gefeliciteerd met het bereikte resultaat. Een taart, met daarin het logo van het innovatieve grasmengsel RPR van Barenbrug, viel hen ten deel. Van den Boom: “De mannen van NEC hebben hun stinkende best gedaan om deze grasmat wekelijks in optimale conditie te krijgen. Met veel vakkennis, hard werken én een goed grasmengsel is zo’n prestatie mogelijk.” 

 

Zelfherstellend Engels raaigras
Sinds een aantal jaar zaait NEC het veld door met RPR. Dit Engels raaigras vormt horizontale uitlopers en herstelt op die manier zelf open gevallen plekken. Theo van Benthum, fieldmanager in het Goffertstadion, is zeer te spreken over het revolutionaire RPR. “Wij waren destijds de eerste professionele Nederlandse voetbalvereniging die het veld heeft ingezaaid met RPR. De resultaten zijn zo goed dat we de mat nu meerdere malen per jaar doorzaaien. Het conventionele veldbeemdgras missen we niet.”

 

Snelle opkomst van RPR
Na afloop van de competitie is het veld op 8 mei doorgezaaid met RPR zodat de mat het komend seizoen er weer picco bello bij ligt. Na het doorzaaien komt ook een ander voordeel van het graszaadmengsel naar boven: de snelle opkomst. Van Benthum: “De snelle opkomst van RPR is echt fantastisch. Straatgras krijgt nauwelijks kans zich te vestigen zodat we op het hele veld een grasmat hebben van de allerhoogste kwaliteit.”

 

Meer informatie over RPR klik hier!