Europese bezoekers vol lof over STRI proeven

STRI proeven, juni 2009 

 

De golfproeven van Barenbrug UK bij het STRI (Sports Turf Research Institute) werden te Bingley onderzocht door de productmanagers en graskwekers van de Barenbrug Group tijdens hun laatste bijeenkomst. 

 

Jayne Leyland, R&D Manager van Barenbrug UK, heeft alle details nader uitgelegd en was blij met het enthousiasme van haar internationale collega’s.

 

"Ze waren erg geïnteresseerd in de golfproeven voor greens, in het bijzonder in de resultaten van het kort maaien van ons fakkelgras Barkoel, dat heel gunstig reageert bij maaien op 4mm."

 

"Een ander mengsel dat speciale aandacht kreeg was het mengsel van wit struisgras/kruipend struisgras met de rassen Bengal en Barking. Het mengsel resulteert in een uitstekende zodenconsistentie en een mooie kleur en dichtheid van de zode. Mengsels met kruipend struisgras/wit struisgras zijn niet gekend voor hun consistentie, maar deze twee Barenbrug rassen hebben toch voor een doorbraak gezorgd."

 

De groep met Arthur Wolleswinkel, International Product Manager van Barenbrug Holland voor reacreatiegrassen, Jan van der Boom, Product Manager van Barenbrug Holland, François Robinet van Barenbrug Frankrijk, Christophe Doubel van Barenbrug Belgium en de Barenbrug kwekers Lian van Kruijssen en Koos de Bruin sloot af met een warm applaus voor de site met de proeven bij het STRI. Arthur Wolleswinkel concludeert: "De BSPB proeven aan het STRI zijn uitstekend. Europa moet toegeven dat het professionalisme van de medewerkers en de proeven benijd worden."