Kosten besparen door minder maaien

02-02-2015 - Bare

nbrug geeft lezing over duurzaam beheer van gras tijdens Dag van de Openbare Ruimte. Economisch en ecologisch verantwoord gebruik en beheer van gras heeft bij Barenbrug een prominente plaats binnen de ontwikkeling van producten. Met het kwaliteitslabel Green Earth helpt Barenbrug groenbeheerders met duurzamer gebruik en beheer van gras.

 

Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 4 en 5 februari in Brussel zal Geoffrey de Bloeme, accountmanager bij Barenbrug België, meer vertellen over duurzaam gras. De focus van deze lezing ligt op een nieuw concept dat het mogelijk maakt om minder te maaien, waardoor onderhoudskosten laag blijven.

 

Minder maaien

Minder maaien is een van de pijlers binnen duurzaam beheer van gras. In het groeiseizoen kan gras veel massa produceren vanwege hoge temperaturen en veel licht. Hierdoor moet het gras vaker worden gemaaid, wat meer arbeid, machinekosten en brandstof (fossiele energie) vraagt en tegelijkertijd in een verhoogde CO2 -uitstoot resulteert. Barenbrug heeft veel geïnvesteerd in onderzoek naar de biomassaproductie van gras. Geoffrey de Bloeme zal tijdens zijn lezing meer vertellen over de laatste ontwikkelingen van Barenbrug op dit gebied.

 

Green Earth-keurmerk

Alle rassen en mengsels met het Green Earth-keurmerk zijn onafhankelijk getest door nationale en internationale onderzoeksinstellingen. Barenbrug hoopt met Green Earth zijn steentje bij te dragen aan een groene aarde, waar ook de volgende generaties op kunnen blijven sporten en recreëren. Voor het Green Earth-keurmerk heeft Barenbrug vier concrete eisen opgesteld waaraan de grasmengsels moeten voldoen om voor dit duurzame keurmerk in aanmerking te komen. Een Green Earth-label betekent dat het gras ten opzichte van de vorige generatie beter scoort op ten minste een van de volgende kwaliteiten: minder gebruik van water, minder gebruik van meststoffen, minder gebruik van pesticiden en minder maaien.

 

Meer over het Green Earth-keurmerk klik hier.