Versla de droogte met Water Saver.

 

3 juli 2015- Langdurige droogte kan uw grWater Saver, gras voor minder waterasmat ernstig beschadigen. Water Saver voorkomt dat probleem. Waar andere grasplantjes verdrogen, blijft Water Saver wél groen. De Barenbrug Research rassen die worden gebruikt in Water Saver blinken uit in droogte- en hitte-tolerantie. 

 

Water Saver bevat rietzwenkgras, Engels raaigras en veldbeemdgras van Barenbrug. De Barenbrug veldbeemdrassen staan bekend om hun herstellend vermogen (veerkracht) na een droge periode. Waar andere rassen het laten afweten bij droogte of hitte, zal een ras als Barimpala weer snel groen worden.

 

Barimpala heeft de meest bepalende rol in Water Saver.

Het aanbod van veldbeemdrassen is zeer groot. Echter, alleen de beste door Barenbrug Research op droogtetolerantie, winterhardheid en betredingstolerantie geselecteerde rassen zijn opgenomen in Water Saver. Barimpala is zo’n veldbeemd die én goed presteert onder droge omstandigheden én een prima winterperformance laat zien.

 

De figuur hieronder laat zien dat de veldbeemden type Barimpala veerkrachtiger zijn in voorjaar en herfst vergeleken met traditionele veldbeemdtypes.

 

Grafiek Water Saver: Herstel na droogte

 

Specifieke Barenbrug rietzwenkrassen

De specifieke Barenbrug rietzwenkrassen zorgen voor een zeer diepe beworteling, hebben een fijnere bladtextuur en hebben een sterkere droogtetolerantie dan traditionele rietzwenkrassen. Het aandeel Engels raaigras in Water Saver zorgt ook nog eens voor een snelle vestiging en is specifiek geselecteerd op droogtetolerantie.

 

De uitgebalanceerde combinatie van de beste Barenbrug rietzwenk-, Engels raai- en veldbeemd-rassen in Water Saver zorgt voor de uitmuntende tolerantie van droogte en hitte.

 

Beregeningsniveau was 50% van de evapotranspiratie (ET). Metingen waren uitgevoerd over een periode van twee jaar.

 

 Grafiek Water Saver: Kwaliteit grasmat

 

Green Earth label

Economisch en ecologisch verantwoord gebruik en beheer van gras heeft een prominente plaats binnen de ontwikkeling van producten door Barenbrug. Met de introductie van het kwaliteitslabel Green Earth helpt Barenbrug de groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras. Door uitgebreid onderzoek en jarenlange expertise weet Barenbrug als geen ander welke rassen en mengsels een nog hogere bijdrage kunnen leveren aan een duurzaam gebruik en beheer van gras.

 

Meer over het Green Earth label, klik hier!

 

 

 

Klik hier voor meer over 

Water Saver in sportvelden.

 

Klik hier voor meer over
Water Saver in gazons.