Green Earth label voor duurzamer en economisch gras

Economisch en ecologisch verantwoord gebruik en beheer van gras heeft een prominente plaats binnen de ontwikkeling van producten door Barenbrug. Met de introductie van het kwaliteitslabel Green Earth helpt Barenbrug de groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras. Door uitgebreid onderzoek en jarenlange expertise weet Barenbrug als geen ander welke rassen en mengsels een nog hogere bijdrage kunnen leveren aan een duurzaam gebruik en beheer van gras.

Alle rassen en mengsels met het Green Earth keurmerk zijn onafhankelijk getest door nationale en internationale onderzoeksinstellingen. Barenbrug hoopt met Green Earth zijn steentje bij te dragen aan een groene aarde waar ook de volgende generaties op kunnen blijven sporten en recreëren. Voor het Green Earth keurmerk heeft Barenbrug vier concrete eisen opgesteld waaraan de grasmengsels moeten voldoen om voor dit duurzame keurmerk in aanmerking te komen. Een Green Earth label betekent dat het gras ten opzichte van de vorige generatie beter scoort op ten minste een van de volgende kwaliteiten:

 

  • Minder gebruik van water

Tegenwoordig worden we geconfronteerd met steeds extremere weersomstandigheden, van langdurige droogte tot extreme regenbuien waarin er een tekort is aan water. Het veel beregenen van gras past niet meer in de steeds duurzamere samenleving waarin wij actief zijn. De producten met het Green Earth keurmerk zorgen voor door hun beperkte waterbehoefte tot een besparing van maximaal 70% op het watergebruik. Dit is mogelijk door een perfect afgestemde mix van rassen die substantieel minder water behoeven terwijl zij wel blijven presteren met behoud van kwaliteit. 

 

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van minder water

 

  • Minder gebruik van meststoffen

Kunstmest om ons gras te voeden wordt veel gedaan. Echter wordt deze 'voeding' gemaakt uit niet-hernieuwde bronnen in een energie-intensief proces, iets dat Barenbrug zoveel mogelijk een halt probeert toe te roepen. Met het oog op deze duurzamere aanpak, heeft Barenbrug mengsels ontwikkeld met een lage bemestingsinput waardoor minder bemesting (tot wel 50%) nodig is voor een mat die kwalitatief hetzelfde presteert! 

 

Klik hier voor meer informatie over minder gebruik van meststoffen

 

  • Minder gebruik van pesticiden

Stresssituaties kunnen grasziektes (schimmels) tot gevolg hebben die de grasmat aantasten en de spelkwaliteit verminderen. Chemische middelen zijn een laatste redding, maar voorkomen is beter dan genezen! In dat licht heeft Barenbrug mengsels ontwikkeld met grasrassen die een hoge ziekteresistentie hebben. 

 

Klik hier voor meer informatie over minder gebruik van pesticiden

 

  • Minder maaien

In het groeiseizoen van gras moet er veel worden gemaaid wat meer arbeid, machinekosten en brandstof (fossiele energie) vraagt. Een verhoogde CO2 uitstoot is hiervan het resultaat. Binnen de soorten gras bestaan er grote verschillen in groeihoogte en grasproductie. Door een optimale verhouding en samenstelling van mengsels heeft Barenbrug gras ontwikkeld dat minder gemaaid hoeft te worden. 

 

Klik hier voor meer informatie over minder maaien

 

Graszaadmengsels met Green Earth label

Producten met het Geen Earth keurmerk van Barenbrug maken slim gebruik van de verschillende grassoorten en rassen om forse duurzaamheidsvoordelen te bereiken. Zo scoort

roodzwenkgras hoog op de lat van duurzaamheid in vergelijking met de in de golfsector gebruikelijke grassoorten. Ook biedt het fakkelgras Barcampsia garanties voor veel duurzamer en economischer onderhoud van openbaar groen dan andere soorten.

Onderstaande graszaadmengsels van Barenbrug zijn samengesteld voor economisch en ecologisch gebruik en beheer van gras in openbaar groen en golfbanen. De specifieke ras/soort combinatie in deze mengsels is uniek en gebaseerd op meerjarig onderzoek. De eigenschappen van deze graszaadmengsels worden weergegeven op pagina’s 12 – 15 van deze brochure.

Openbaar groen

Water Saver

Voor gebruik op droogtegevoelige gronden.

Low Maintenance

De (eco)logische keuze voor een speelgazon of siergazon.

Bar Elegance

Sterk gazon met hoogste sierwaarde

   

MowSaver

Laag-blijvend gras met snelle vestiging

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Golf

Bar Fescue

Duurzaam en allround, roodzwenkmengsel voor

golf greens, fairways, tees en roughs.

Bar Fescue Plus

Meest duurzame gras voor golf greens, fairways and roughs..

Bar Fairway

Dichte en fijne zode voor fairway.

 

Bar Tee

Dichte en fijne zode voor tees.

Bar Rough

Landschappelijk decor.