PH_Barenbrug_YellowJacket_Nitrogenerator-edit_02!

Hoe werkt Yellow Jacket Nitrogenerator?

Dankzij de Yellow Jacket Nitrogenerator® technologie teel je zorgeloos eiwit van je eigen land. In dit artikel lees je hoe de Yellow Jacket Nitrogenerator® technologie werkt. 

De kracht van Rhizobium

Geholpen door de juiste stikstofbindende Rhizobium-bacteriën slaan vlinderbloemige gewassen stikstof uit de lucht op in de stikstofwortelknolletjes. Het effect hiervan is een betere vestiging en beginontwikkeling van het gewas. Door de extra kracht van de Rhizobium oogst je een gewas met een hogere eiwit- en drogestofopbrengst. 

  

Het effect van Rhizobium is succesvoller indien het zaadje omgeven is door de juiste bacteriestam die past bij het gewas. Zaaizaden die voorzien zijn van Yellow Jacket Nitrogenerator® hebben dit voordeel. Voor een goede hechting van de Rhizobium-bacteriën rondom het zaad gebruiken we onze eigen ontwikkelde Barenbrug glue. Deze lijm is voorzien van extra nutriënten die de overlevingskans van Rhizobium aanzienlijk verbeteren. 

Bewezen nutriënten

Barenbrug research heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de nutriënten in Yellow Jacket Nitrogenerator®. Op basis van de resultaten van kas- en veldproeven is gekozen voor nutriënten waarbij de Rhizobium-bacteriën het beste hun werk kunnen doen. Daarnaast zorgen micro-nutriënten voor een goede start van het jonge gewas. 

 

Hoe Rhizobium werkt 

De Rhizobium-bacteriën van Yellow Jacket Nitrogenerator® zijn altijd actief en dicht bij de jonge wortels. Na de inzaai verspreiden de Rhizobium-bacteriën zich in de bodem. De jonge wortels produceren flavonoïden als aantrekkingskracht voor de Rhizobium-bacteriën. De Rhizobium-bacteriën sturen een signaal terug en nestelen zich in de haarwortels. Dit worden uiteindelijk de roze stikstofbolletjes, het bewijs dat de planten stikstof vastleggen.  

Hoe werkt Yellow Jacket Nitrogenerator?

De 6 bewezen voordelen van Yellow Jacket Nitrogenerator

Wilt u meer weten over de voordelen van Yellow Jacket Nitrogenerator®? Lees het hier!

terug