!

Barenbrug Academy succesvol met eerste Vlaamse opleidingsdag

Op 16 februari 2017 organiseerde Barenbrug Academy een succesvolle opleidingsdag voor Vlaamse dealers. 18 deelnemers volgden het opleidingsprogramma over het onderwerp “Minder eiwit aankopen moet”, dat nauw aansluit aan de behoefte van de moderne melkveehouder. De opleidingsdag is de eerste activiteit van de recent opgestarte Barenbrug Academy, welke tot doel heeft om Barenbrug-dealers dusdanig op te leiden dat ze de melkveehouders nog beter kunnen adviseren over hun graslandmanagement.

Opleidingsdag: Minder eiwit aankopen moet

De eerste opleidingsdag in Vlaanderen van Barenbrug Academy speelde in op een actuele vraag: Hoe verhoog je de productie van eiwit op eigen land om de aankoop van eiwitrijk voer te beperken? De deelnemers werden meegenomen in presentaties rond dit thema, verzorgt door zowel Barenbrug specialisten als gastspreker Mark de Beer van Groeikracht. Zo legde Mark de Beer van Groeikracht uit wat het belang is om te investeren in de bodem en zette Edward Ensing (voedergrasspecialist bij Barenbrug Holland) de voordelen van graslandvernieuwing uiteen.

 

De reacties van de deelnemers op de opleidingsdag waren enthousiast. ”Hendrik Cobbaert: "Het was voor mij de interessantste presentatie van de van de afgelopen 5 jaar ".

 

Barenbrug Academy voor Milkway dealers


Barenbrug Academy is opgestart door Barenbrug Belgium. Als kennisexpert op het gebied van gras wil Barenbrug via de Academy haar kennis delen met Barenbrug-dealers. Binnen de Barenbrug Academy verzorgt Barenbrug opleidingsdagen over actuele thema’s en innovaties in voedergras.

De Barenbrug Academy is speciaal opgericht voor Barenbrug-dealers: vertegenwoordigers van Barenbrug die producten van het merk Milkway verkopen. “Milkway vertegenwoordigt onze premium productlijn”, legt salesmanager Rene Verhoeven uit. Door middel van de Barenbrug Academy willen we bijdragen aan de kennisontwikkeling van deze dealers, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen adviseren bij hun graslandmanagement.”

Opleiding tot Milkway Gras Specialist

De Barenbrug Academy zal meerdere opleidingsdagen organiseren. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen basis-opleidingsdagen en verdiepende opleidingsdagen. De basis-opleidingsdagen zijn speciaal ontwikkeld voor instromers in de branche en geven de deelnemers basiskennis over voedergras en grassoorten.

Tijdens de verdiepende opleidingsdagen komen actuele thema’s in relatie tot graslandmanagement aan bod. De opleidingsdagen worden gegeven door een scala aan professionals zoals grondexperts, weidecoaches, ruwvoerspecialisten en verkooptrainers van zowel binnen als buiten Barenbrug. Frequente deelname van de Barenbrug-dealers aan de opleidingsdagen leidt tot het behalen van de titel Milkway Gras Specialist. Een Milkway Gras Specialist herkent de problemen waarmee melkveehouders te maken hebben en weet welke oplossingen gras hierin kan bieden. Dit maakt dat hij of zij de melkveehouder optimaal kan adviseren: het uiteindelijke doel van de Barenbrug Academy!

terug