Geef de kwaliteit van uw ruwvoer een boost

Wilt u uw de kwaliteit ruwvoer een boost geven? Augustus is hiervoor het ideale moment. Wilt u meer eiwit- en structuurrijk ruwvoer, dan is Milkway•NutriFibre een goede keuze.

Combineer NutriFibre met rode en witte klaver

De eiwitproductie per hectare kan nog verder worden verhoogd door Milkway•NutriFibre te combineren met rode en witte klaver. Deze combinatie geeft opbrengsten van 18.000 kilogram droge stof, terwijl het eiwitgehalte optimaal blijft. Rode klaver is optimaal in staat  om stikstof te binden: het gewas bindt 40 kg stikstof per ton droog gewas in de periode van juni tot half september.

Door zelf kuilvoer te produceren met een optimale structuur en eiwitgehalte, bespaart  u op de aankoop van ruw- en krachtvoer

Tom Willems
Ruwvoerspecialist van Barenbrug

Inzaai vóór half september

De periode van augustus tot half september is zeer geschikt voor het inzaaien van Milkway•NutriFibre en klaver. De wortelstelsels van NutriFibre en klavers ontwikkelen zich namelijk het beste onder warme en vochtige omstandigheden. Doordat de grond in de herfst en winter niet of weinig bereden hoeft te worden, hebben de planten na inzaai bovendien een half jaar om zich goed te vestigen. Inzaai in deze periode resulteert daarom in een diepe beworteling, waardoor de gewassen water en voedingsstoffen uit de bodem goed kunnen benutten. Dit draagt bij aan een hoge eiwitproductie van het gras.

Nieuw: Online NutriFibre teelthandleiding

De teelt van NutriFibre wijkt op een aantal punten af van die van Engels raaigras. Om de hoogste ruwvoeropbrengst met uw NutriFibre teelt te halen, heeft Barenbrug een online teelthandleiding opgesteld. De NutriFibre teelthandleiding bevat tips over de voorbereiding van het veld, het inzaaien, bemesting, onkruidbestrijding en de oogst. De teelthandleiding is eenvoudig te gebruiken op uw smartphone en daarom altijd bij de hand. Klik hier voor de teelthandleiding.

 

NutriFibre

NutriFibre is gras met een sterk, groot wortelstelsel en voedzaam, eiwitrijk blad. Hierdoor is NutriFibre op 4 punten beter dan de standaard weidemengsels.

KringloopGras omdat NutriFibre efficient is met mineralen,

StructuurGras omdat NutriFibre structuurrijk blad heeft,
OpbrengstGras omdat NutriFibre een hoge opbrengst heeft,

DroogteGras omdat...

Aankoop en Advies

Voor advisering over uw grasland kunt u terecht bij de Barenbrugdealer bij u in de buurt of stel uw vraag per e-mail aan de grasspecialisten Tom en Pieter, sales@barenbrug.be.

terug