Neem geen risico met je waardevolle najaarsgras

Najaarsgras stond te boek als het voer voor jongvee of nog erger, de moeite niet om te oogsten. Tegenwoordig weten veehouders wel beter. Najaarsgras is uitstekend ruwvoer met veel eiwit en voedingsstoffen mits je het zorgvuldig oogst.

Waar je op moet letten bij het maken van een herfstkuil

Laat het gras niet te lang worden. Het gras moet rechtop blijven staan zodat de wind er door kan waaien. Hiermee voorkom je schimmels in het gewas. Maai het gras niet te kort. Aan nat gras blijft makkelijk grond plakken waardoor het ruw-asgehalte toeneemt. En als het lukt, maai op een droge dag.

Stimuleer een snelle conservering

Waar je zeker voor moet zorgen bij het inkuilen van najaarsgras, is een snelle en goede conservering. Omdat najaarsgras veel eiwit en weinig suiker bevat (suiker stimuleert het conserveringsproces) is het verstandig een inkuilmiddel te gebruiken die hier op toegespitst is.

Nieuw: Bonsilage Forte, speciaal voor najaarskuilen

Het nieuwe inkuilmiddel Bonsilage Forte is het enige natuurlijke inkuilmiddel voor het conserveren van najaarsgras. De bacteriën in Bonsilage Forte benutten een brede variatie koolhydraten uit het gewas waaronder ook het fructaan. Dit resulteert in een razendsnelle verlaging van de pH in je natte suikerarme najaarskuil. Hierdoor behoud je de energie, het eiwit en de goede smaak van het gras.

Smakelijk en fris najaarsgras; ook geschikt voor je melkvee

Voor de opname van ruwvoer door je melkvee is een goede geur en smaak belangrijk. Bonsilage Forte zorgt voor een snelle conservering waardoor de eiwitafbraak en ammoniakvorming minimaal is. Dit resulteert in smakelijk fris ruwvoer waar je melkvee graag de bek in zet. Boven dit alles, met Bonsilage Forte minimaliseer je het risico op boterzuur.

Meer informatie over inkuilen

Wil je meer weten over het maken van een smakelijke najaarskuil? Neem dan contact op met grasspecialist Harmen van der Sluis via +31 6 136 967 32, of stuur hem een WhatsApp bericht.

Bestel Bonsilage Forte op tijd

Zorg dat je je inkuilmiddel op tijd bestelt bij de Barenbrug-dealer in je buurt of bestel bij je loonwerker.
Klik hier voor een Barenbrug-dealer bij jou in de buurt. 

terug