Onze klaver is kla’voor een goede start

Bij een goede start is iedereen gebaat. Zo ook klaver in je grasland. Met de vernieuwde Yellow Jacket Nitrogenerator® technologie is je rode klaver verzekerd van een goede beginontwikkeling en groei.

Jaren werkten onze laboranten aan Yellow Jacket Nitrogenerator®: een zaadbehandeling waarbij de goede Rhizobiumstam wordt toegevoegd aan het zaadje. Voor een goede hechting ontwikkelden ze een uniek recept en proces om het zaad te voorzien van de juiste Rhizobium. Hierbij worden ook extra nutriënten toegevoegd die de overlevingskans en levensduur van Rhizobium-bacteriën aanzienlijk verbeteren. Dit steuntje in de rug kan klaver goed gebruiken. Na de inzaai heeft klaver namelijk veel concurrentie van gras en onkruiden. Met Yellow Jacket Nitrogenerator® krijgt het gewas de beste start en kan het snel stikstof uit de lucht omzetten in bruikbaar ammoniumstikstof voor voeding van de plant.

Uitgebreid getest in praktijk

De klaverzaden met Yellow Jacket Nitrogenerator® zijn uitgebreid getest. Eerst op verschillende proeflocaties van Barenbrug Research. Daarna in de praktijk bij veehouders in Nederland, België, Denemarken en Polen. Al snel werd duidelijk dat de behandelde zaden een grote voorsprong hebben op het onbehandelde zaad. De planten kwamen sneller op en hadden een uitstekende beginontwikkeling. Ook de opbrengst stak er met kop en schouders bovenuit. Door de goede resultaten voorzien wij vanaf de zomer van 2022 alle rode klaverzaden van Yellow Jacket Nitrogenerator®.

 

Ultieme samenwerking

Vlinderbloemige gewassen hebben de fantastische eigenschap dat ze stikstof uit de lucht omzetten naar bruikbare stikstof voor het gewas. Hiervoor zoekt het gewas de samenwerking op met Rhizobium-bacteriën. Hoewel deze standaard in de bodem aanwezig kunnen zijn, heeft ieder gewas zijn voorkeur voor een bepaalde bacteriestam. Vaak zijn er onvoldoende Rhizobium-bacteriën voor een optimaal resultaat. Met Yellow Jacket Nitrogenerator® weet je zeker dat je voldoende Rhizobium hebt van de goede bacteriestam. Dit geeft je de garantie van een geslaagde inzaai.

Beter te mengen met graszaad

Klaverzaad met Yellow Jacket Nitrogenerator® is door het gewicht en grootte beter te mengen met graszaad. Dit voorkomt ontmenging in de zaaibak. Door het gewicht heeft het zaad bovendien beter contact met de grond. Omdat Yellow Jacket Nitrogenerator® vocht aantrekt, stimuleert dit ook nog eens de kieming. Kortom: ga voor het beste resultaat en kies voor klaver met Yellow Jacket Nitrogenerator®.

 

Ook luzerne met Yellow Jacket Nitrogenerator®

Naast rode klaver zijn ook alle luzernezaden van Barenbrug voorzien van Yellow Jacket Nitrogenerator®. Voor een optimaal effect zijn de luzerne zaden van een andere Rhizobiumstam voorzien dan het klaverzaad.

terug