Pleeg nu onderhoud aan uw weides!

 

12 september 2014 - De levensduur van uw weides kunt u aanzienlijk verlengen door zorgvuldig onderhoud. Weides jong houden is goed voor de grasproductie en houdt de voederwaarde op peil.

 

Ruwbeemd en straatgras
Op een groot aantal percelen zie je momenteel veel ruwbeemd en straatgras. Het natte weer in augustus heeft ervoor gezorgd dat deze ongewenste grasrassen niet zijn uitgedroogd. Ruwbeemd en straatgras hebben ondiepe wortels en kunnen zich goed ontwikkelen in natte periodes. Beide grassen hebben een slechte invloed op de voederwaarde van het gras en bovendien verstikken ze het Engels raaigras.

 

DoorzaaienRuwbeemd en straatgras kunt u eenvoudig verwijderen door na het maaien de weide te wiedeggen. Indien er na het wiedeggen veel kale plekken ontstaan is het verstandig om de weide door te zaaien. Milkway Doorzaai is een graszaadmengsel dat speciaal is samengesteld voor de doorzaai en inzaai onder zware omstandigheden.

 

Wiedeggen en doorzaaien houdt weides jong.

 

 

 

Onkruidbestrijding
Het najaar is ook het ideale moment om onkruiden zoals paardenbloemen, ridderzuring, weegbree etc. te bestrijden. In het najaar is de sapstroom van deze planten naar beneden waardoor het bestrijdingsmiddel diep in de wortel van de plant komt zodat het onkruid afsterft. Bovendien werken bestrijdingsmiddelen veel effectiever bij een bodemtemperatuur van 20 °C dan bij een lage bodemtemperatuur in het voorjaar.

 

graslandappGraslandapp.be
De graslandapp (klik hier voor de desktop versie) helpt u bij al uw vragen onderhoud van uw weides. Met een mobiele telefoon of tablet is het zelfs mogelijk ter plaatse grasland te beoordelen en vast te stellen of de grassen in de weides nog voldoen aan alle eisen voor de hoogste opbrengst en voederwaarde. Klik op onderstaande buttons om de app te downloaden.

 

 

 

 

Download de Graslandapp hierDownload de Graslandapp hier