Uw grasland herstellen. Doe het vóór de winter.

Heeft uw grasland geleden van de droge zomer, of was het toch al aan een opknapbeurt toe? Kies er dan voor om voor de winter uw graslandland te herstellen.

Omstandigheden nú gunstig voor doorzaaien

In het najaar is er voldoende vocht voor een goede kieming. Ook hebben de jonge grasplantjes minder concurrentie van de bestaande grasmat. Ideaal voor een goede oppepper van je grasland. Zo weet jij zeker dat je eerste snede volgend voorjaar perfect is.

 

Minder melken met onkruid

Onkruiden vullen in rap tempo de kale plekken in slecht grasland. Het gevolg is dat de droge stof opbrengst en kwaliteit van ruwvoer enorm daalt. Onkruidgras bevat 150 VEM minder dan Engels raaigras. Koeien geven beduidend minder melk als ze ruwvoer krijgen dat bestaat uit veel onkruiden.

Speciaal voor inzaai in het najaar: Milkway●Doorzaai

Om in het najaar succesvol door te zaaien is de keuze voor een graszaadmengsel belangrijk. Veel graszaden kiemen te langzaam of niet bij een lage bodemtemperatuur. Milkway●Doorzaai is samengesteld met rassen die al kiemen bij een bodemtemperatuur van 6 °C. Ook vestigen en ontwikkelen de jonge kiemplantjes snel. Je kunt met dit unieke mengsel tot laat in het najaar doorzaaien. Hiermee heb je volgend voorjaar gegarandeerd uitstekend ruwvoer.  

Advisering en verkoop

Voor advisering en verkoop van Milkway●Doorzaai kunt u terecht bij uw Barenbrug-dealer.
terug