Wat is de Grasgids?

 

De Grasgids - Turfgrass GuideDe Grasgids is een handleiding voor het gebruik van grasrassen – en mengsels. Deze handleiding maakt hierin onderscheid in verschillende gebruiksdoeleinden; sport, gazon, recreatie, berm, dijk en golfgreen. De Grasgids biedt een overzicht van de allerbeste, natuurlijke grasrassen. Door continue innovatie en onderzoeken kunnen nieuwe rassen worden ontwikkeld, met de benodigde sterke eigenschappen. Want een natuurlijke grasmat blijft de beste en gezondste keuze voor de lange termijn.

 

Voor de samenstelling van de Grasgids wordt gebruik gemaakt van vergelijkend rassenonderzoek. Dit is een onderzoek naar de eigenschappen van een bepaald ras en de sterkte daarvan in verschillende omstandigheden. In de Grasgids komt vervolgens een overzicht van de beste presterende rassen.

 

Testen

Om in de Grasgids te komen moeten rassen uitgebreid worden getest. Dit gebeurd door een onafhankelijk bedrijf op drie verschillende locaties in Nederland. De rassen worden genummerd en op verschillende plekken ingezaaid. Deze plekken hebben allemaal verschillende omstandigheden, zodat de eigenschappen van een ras duidelijk naar voren komen. Voor het bepalen van de uiteindelijke score worden scores van de afgelopen 6 jaar ook meegeteld, om het onderzoek zo representatief mogelijk te maken. Nadat de resultaten bekend zijn worden de eigenschappen met andere rassen vergeleken en gesorteerd op belangrijkheid. Op deze manier is een oogopslag duidelijk wat de beste rassen zijn. Voor het maken van graszaadmengsels is dit erg handig, omdat de kwaliteit zo beter te garanderen is. 

 

Voor uitgebreidere informatie over het testen van de Grasgids, klik hier.

 

Klik hier voor meer over Oranjebandmengsel!Oranjebandmengsel

Sinds 2000 bestaat er een keurmerk voor graszaadmengsels, Oranjebandmengsel genaamd. Graszaadmengsels met dit Oranjebandmengsel keurmerk zijn samengesteld uit rassen die uit de Grasgids afkomstig zijn. Naast de grasrassen wordt ook de samenstelling uitgebreid gecontroleerd. Het graszaadmengsel SV7 bestaat bijvoorbeeld uit 75% Engels raaigras (sport) en 25% veldbeemdgras (sport). De graszaadmengsels zijn onderzocht en de rassen voldoen aan de strengste normen.

 

Wanneer je te maken hebt met een Oranjebandmengsel weet je dus zeker dat het graszaadmengsel uit toprassen bestaat. Door het gebruik van het keurmerk Oranjebandmengsel wordt de kwaliteit van een mengsel dus gewaarborgd.

 

Klik hier voor meer informatie over Oranjebandmengsel.

 

Graszaadmengsels SV7, SV8 en SV100
Barenbrug heeft ook een aantal mengsels met een Oranjebandmengsel keurmerk Rapide SV7, Supersport SV8 en Bar Champion SV100. Dit zijn graszaadmengsels met de beste rassen voor sportvelden. Afhankelijk van de benodigde eigenschappen zijn dit de mengsels die u nodig hebt. Rapide SV7 is namelijk een graszaadmengsel van 75% Engels raaigras en 25% veldbeemdgras, Supersport SV8 is 50% Engels raaigras en 50% veldbeemdgras, Bar Champion SV100 is een graszaadmengsel van 100% Engels raaigras. Bar Champion SV100 is een snelle vestiger, waar Supersport SV8 een sterker gras betreft. Rapide SV7 wordt gezien als een mengsel die hier tussen zit. Voor gedetailleerdere informatie kiest u een van onderstaande producten:

 

Meer over Rapide SV7, klik hier!

Rapide SV7

Sportmengsel met
top-rassenlijstrassen

Meer over Supersport SV8, klik hier!

Supersport SV8

Voor inzaai en 
hoge betreding

Meer over Bar Champion SV100, klik hier!

Bar Champion SV100

Snelle vestiging met 
top Grasgids rassen