Herstel nú uw grasland

Het voorjaar komt eraan… Dus controleer nú de kwaliteit van uw grasland. Is deze onder de maat?

 

Vaak ziet het grasland er op het eerste oog nog goed uit, maar schijn bedriegt. Slechte grassen als ruwbeemd en straatgras hebben snel de overhand in een weide waardoor de grasopbrengst en voederwaarde van een perceel lelijk tegenvalt. Lees hier meer over het herkennen en verwijderen van ruw beemdgras.

 

Doorzaaien vroeg in het voorjaar

Herstel grasland vroeg in het voorjaar
Grasland doorzaaien heeft de meeste kans van slagen vroeg in het voorjaar. U hebt hiervoor wel een doorzaaimengsel nodig dat kiemt bij een lage bodemtemperatuur. De jonge plantjes hebben zo voldoende tijd om zich goed te ontwikkelen voordat ze concurrentie krijgen van de bestaande grasmat.

 

Hogere graskwaliteit
Niet alleen worden kale plekken opgevuld, ook krijgt de kwaliteit van uw grasland een opkikker. Waar nieuw gras staat, krijgen slechte grassen en onkruiden geen kans. De voederwaarde, opbrengst en smakelijkheid van uw grasland verbeteren. In het eerste seizoen na het doorzaaien haalt u al meer opbrengst van uw weide terwijl dat zich verder doorzet in de navolgende jaren. Zaait u door, dan verlengt u bovendien de levensduur van uw grasland. Lees hier het artikel ‘Doorzaaien, wat verdien je ermee’.

 

Milkway• Doorzaai
Als u de keuze hebt gemaakt om de zode van uw grasland grondig te repareren, kies dan voor Milkway •Doorzaai. Het mengsel is namelijk samengesteld uit rassen die extreem snel opkomen bij een lage bodemtemperatuur (vanaf 6 °C) en snel uitstoelen. Lees hier meer over Milkway •Doorzaai.

Milkway Doorzaai