Méér VEM voor méér melk met doorzaaien

Hoogproductief melkvee heeft ruwvoer nodig met veel voederwaarde (VEM). Onderzoek door de Universiteit Göttingen in Duitsland toont de relatie aan tussen de kwaliteit van het gras en melkproductie. Voor de productie van 10.000 liter melk per jaar hebben koeien ruwvoer nodig van minimaal 950 VEM. Herstel uw weide met Milkway Doorzaai voor ruwvoer met méér VEM voor een hogere melkproductie.

Milkway Doorzaai

Geen kans voor onkruid
De rassen in Milkway Doorzaai stoelen snel uit waardoor onkruiden geen kans krijgen zich te ontwikkelen. Augustus is een uitstekende periode om weides te herstellen. Voor het beste resultaat vooraf onkruiden in de bestaande grasmat verwijderen met de wiedeg (bij droogte) of met een bespuiting. Het resultaat van het doorzaaien van een weide is meer VEM voor meer melk.

‘Dag van het Gras’ te Bras, Libramont
De grasspecialisten van Barenbrug heetten u van harte welkom op de ‘Dag van het Gras’ (Libramont). Kom zelf Milkway Doorzaai bekijken op het demoveld van Barenbrug waar ede grasspecialisten al uw vragen over gras, gezond ruwvoer en Milkway  Beantwoorden. Tot ziens op 29 juli op de ‘Dag van het Gras’ te Bras (Libramont).