Bonsilage Fit mais

Gezondere melkkoeien met hoogste levensproductie

  • Snijma├»s
  • Gras
  • CCM
  • EKO

Innovatieve toevoeging aan maiskuilen

De kwaliteit van maiskuil is van grote invloed op de gezondheid van melkvee. Bonsilage Fit mais is het eerste toevoegmiddel dat primair de gezondheid en het welzijn van de melkkoe verbetert met de inzet van specifieke, natuurlijke bacteriestammen. Hiermee wordt de hoogste levensproductie gerealiseerd. In de maiskuil wordt de natuurlijke omzetting naar het waardevolle propyleenglycol en azijnzuur bevorderd. Dit resulteert in een optimale penswerking en meer opneembare energie.

 

Optimale penswerking

Bonsilage Fit mais bevat specifieke bacteriën die suikers omzetten in melkzuur. Vervolgens zetten zij een maximale hoeveelheid melkzuur om in producten met een hoge pH, waaronder propyleenglycol en azijnzuur. Hierdoor blijft de pens-pH op peil, zelfs bij veel aanbod van energierijk voer. De hoge pens-pH bevordert een optimale penswerking! Daarmee wordt het risico van pensverzuring en slepende melkziekte geminimaliseerd.

 

Meer opneembare energie

Propyleenglycol is een nieuwe vorm van energie: snel opneembaar en met een zeer hoge voederwaarde. Propyleenglycol geeft een directe activering van alle organen met als gevolg fittere koeien. De waardevolle propyleenglycol wordt aangemaakt onder invloed van de natuurlijke bacteriestammen in Bonsilage Fit mais. Dit gebeurt door omzetting van o.a. een deel van de suikers. Zodoende wordt de maximale norm voor suiker in het rantsoen niet overschreden (zie tabel). Tegelijkertijd wordt de opneembare energie verhoogd met de hoge voederwaarde van propyleenglycol.

 

Een tweede bron voor méér opneembare energie is de optimale penswerking als gevolg van de hoge pens-pH. Hoe hoger de pH, des te sneller groeien de pensbacteriën die celwanden van gras sneller en efficiënter afbreken. Dit resulteert in extra opneembare energie.

 

 

Met een zetmeelrijke maiskuil bereikt het rantsoen al gauw de maximale normen.

Door toevoeging van Bonsilage Fit mais aan de maiskuil resulteert in 80 gram minder suiker per kg droge stof in de kuil. Deze suiker werd omgezet in propyleenglycol die niet belastend is voor de pens en een zeer hoge voederwaarde levert.

 

Voor topkuilen

Bonsilage Fit mais wordt geadviseerd voor topkuilen van zetmeelrijke mais met een drogestofpercentage van 20 tot 45%.

 

EU-goedgekeurd

De specifieke bacteriestammen in Bonsilage Fit mais zijn goedgekeurd door EFSA voor gebruik in diervoeding. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) beoordeelt risico's voor de voedselketen "van boer tot bord" inclusief de veiligheid van diervoeders en dierenwelzijn.

 

Specificaties
Dosering per ton verse mais
Poeder: 1 g
Inhoud wateroplosbaar poeder:
Potje 100 g
Houdbaarheid
24 maanden
Kwaliteitswaarborg
GMP+
Voedselveiligheid
EU-goedgekeurd
Conservering
Broeiremming
Smaakverbetering
Aanmaak propyleenglycol
Snel voeren
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Inkuilen

 

Gebruik voor elke kuil het juiste middel. Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en met een goede voederwaarde biedt veel voordelen. Niet alleen de productie gaat omhoog maar ook de gezondheid van de dieren. Elk middel heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Met name de hoogte van het drogestof-gehalte speelt een rol bij de keuze voor een bepaald inkuilmiddel.

 

Gebruik voor elke kuil het juiste middel. Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en met een goede voederwaarde biedt veel voordelen. Niet alleen de productie gaat omhoog maar ook de gezondheid van de dieren. Elk middel heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Met name de...

 

Gebruik voor elke kuil het juiste middel. Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en met een goede voederwaarde biedt veel voordelen. Niet alleen de productie gaat omhoog maar ook de gezondheid van de dieren. Elk middel heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Met name de hoogte van het drogestof-gehalte speelt een rol bij de keuze voor een bepaald inkuilmiddel.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop