EK voetbal 2021 op ‘s werelds nieuwste grastechnologie!

Het is zo ver: eindelijk gaat het EK voetbal beginnen! In een unieke set-up: 24 landen zullen in 11 verschillende speelsteden door heel Europa tegen elkaar spelen. Elf verschillende landen met elk zijn verschillende klimatologische uitdagingen. Dat vraagt om maatwerk. De unieke grastechnologieën van Barenbrug zijn geselecteerd voor deze soms extreme situaties.

‘s Werelds nieuwste grastechnologie: Resilient Blue® in de zoden van Hendriks

Hendriks graszoden uit Heythuysen levert al jaar en dag graszoden aan de grote stadions in Europa.’s Werelds nieuwste grastechnologie Resilient Blue® vormt de basis voor veel van deze zoden: ook tijdens het EK. Gerdien Vloet van Hendriks: “Door de afgelopen zomers realiseerden we ons dat we met steeds meer extreme situaties te maken krijgen in de toekomst. Zeker als er ook hybride constructies moeten worden geleverd met een zeer zanderige opbouw zonder bufferend vermogen qua water en voeding. Dit soort uitdagingen vragen om andere oplossingen, want we willen op elk moment een krachtige grasmat kunnen leveren.” Hendriks koos voor Resilient Blue® grastechnologie om de klappen van hitte en droogte op te vangen en zo veerkrachtig met deze extremen om te gaan. Zo kan ten alle tijden een zode worden geleverd met een hoge betredingstolerantie en hoge ziektetolerantie. Vloet: “Door de zekerheid die Resilient Blue® biedt, kunnen wij op elk moment een perfecte grasmat opleveren met een hoge bespelingstolerantie en een mooie diepgroene kleur.”

Door de zekerheid die Resilient Blue® biedt, kunnen wij op elk moment een perfecte grasmat opleveren met een hoge bespelingstolerantie en een mooie diepgroene kleur.

Gerdien Vloet
Hendriks graszoden

Next generation bermudagras: Monaco in Zuid Europese stadions

In Zuid Europa zijn de omstandigheden weer compleet anders en hebben de fieldmanagers te maken met een Middellands Zeeklimaat. Dat betekent extreem hete en droge zomers. Hier overleven de zogenaamde cool-season grassen, die in de rest van Europa worden gebruikt, de zomer niet. Stadions in Zuid Europa kiezen daarom voor de nieuwste generatie bermudagras Monaco: een warm-season gras van ultieme kwaliteit met een zeer hoge betredingstolerantie. De Yellow Jacket Water Manager zaadbehandeling, die de Monaco graszaden standaard meekrijgen, zorgt bovendien voor een zorgeloze start van het gras in deze hete omstandigheden. Monaco bermudagras verovert in rap tempo de Zuid Europese markt en vele greenkeepers en groundsmen ontdekken de voordelen van dit exclusieve Barenbruggras.

’s Werelds sterkste gras: RPR® in Arena Națională, Boekarest

Uiteraard wordt ook de grastechnologie RPR® tijdens het EK 2021 weer volop gebruikt in de stadionvelden én in de trainingsvelden. In de Arena Națională in Boekarest in Roemenië werd bijvoorbeeld specifiek gekozen voor ’s werelds sterkste gras. Niet alleen krijg je met RPR® een ijzersterke grasmat die bestand is tegen veel betreding: de mat werkt ook zelfherstellend bij schade. In het continentale klimaat van Roemenië kunnen desastreuze ziektes zoals Grey Leaf Spot (GLS) een veld in één dag verwoesten. Razvan Bulugae van Holland Farming die nauw betrokken is bij het onderhoud van de sportvelden in Roemenië: “Er werd specifiek gekozen voor het ijzersterke RPR® met GLS tolerantie om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan tijdens het toernooi. De mat ligt er werkelijk fantastisch bij!”

Er werd specifiek gekozen voor het ijzersterke RPR® met GLS tolerantie om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan tijdens het toernooi. De mat ligt er werkelijk fantastisch bij!

Razvan George Bulugea
Holland Farming

Barenbrug heeft een lange geschiedenis met het EK en WK voetbal

Dit is beslist niet de eerste keer dat er gebruik wordt gemaakt van de Barenbrug grastechnologieën tijdens een groot toernooi. Tijdens het WK in 2010 in Zuid-Afrika werd de Barenbrug SOS® grastechnologie last-minute ingezet om de velden te herstellen. Tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne, het WK 2014 in Brazilië, het EK 2016 in Frankrijk en tijdens het WK 2018 in Rusland zorgde RPR® grastechnologie voor ijzersterke velden.

Het is niet de laatste keer dat de innovatieve grastechnologieën van Barenbrug uitkomst bieden. De elf verschillende speelsteden en bijbehorende klimatologische uitdagingen vragen om een andere benadering van uitdagingen. Barenbrug biedt oplossingen op maat: in het verleden, in het heden en in de toekomst.

terug