Barenbrug grassen vormen basis van topvelden voor het EK Voetbal 2024

Het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland zal een spektakel worden van passie, emotie en innovatie, gehouden in tien verschillende speelsteden verspreid over heel het land. In bijna alle steden waar gedurende het aanstaande Europees Kampioenschap de bal gaat rollen, werd tijdens het WK in 2006 ook al gespeeld. Onze innovatieve grassen vormen hier grotendeels de basis voor de grasmat, en dit jaar belooft geen uitzondering te zijn op onze traditie van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een langdurige verbintenis met voetbal

Wij hebben een lange en trotse geschiedenis met het EK en WK voetbal. Tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika werd onze SOS® grastechnologie ingezet om de velden last-minute te herstellen, met uitstekend resultaat ondanks de uitdagende omstandigheden. Ook bij het EK 2012 in Polen en Oekraïne, het WK 2014 in Brazilië, het EK 2016 in Frankrijk en het WK 2018 in Rusland zorgde RPR® grastechnologie voor ijzersterke velden. Onze innovatieve technologieën hebben keer op keer bewezen dat ze diverse klimatologische uitdagingen aankunnen en zelfs overtreffen.

Maatwerk voor succes

Het EK voetbal 2021 had een unieke set-up: 24 landen speelden in 11 verschillende speelsteden door heel Europa tegen elkaar. Elk van deze elf verschillende landen had zijn eigen klimatologische uitdagingen. Dat vroeg om maatwerk, en onze unieke grastechnologieën werden geselecteerd om deze extreme situaties te beheersen.

Vooruitblik op EK 2024

Dit jaar, met het Europees Kampioenschap 2024 voor de deur, zetten wij opnieuw onze stempel op de velden waar de grootste voetballers van Europa hun kunsten zullen vertonen. De tien verschillende speelsteden en bijbehorende klimatologische uitdagingen vragen om een andere benadering van uitdagingen. Wij bieden oplossingen op maat: in het verleden, in het heden en in de toekomst. Onze grassen zijn ontworpen om niet alleen de meest intense wedstrijden te weerstaan, maar ook om te floreren in de uiteenlopende weersomstandigheden van Duitsland.

Passie voor perfectie

Met een reputatie die is opgebouwd door jarenlange toewijding en innovatie, blijven onze grassen de onbetwiste keuze voor toptoernooien zoals het EK voetbal. Ons vermogen om graszaad van wereldklasse te leveren, ongeacht de uitdagingen, verzekert dat het EK 2024 niet alleen een viering van voetbal zal zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit en innovatie.

 

We kijken uit naar een prachtig toernooi waar zowel de spelers als de perfect onderhouden velden zullen schitteren en de aandacht zullen trekken.

Zie hieronder voor meer over onze grastechnologieën:

Engels raaigras met horizontale uitlopers dat ijzersterk en zelfherstellend is, dat is RPR®. De horizontale uitlopers worden ook wel determinate stolons genoemd. Dit mengsel is het eerste Engels raaigras met dit bijzondere eigenschap. RPR® is geschikt voor de meest extreme betreding en behoudt dan toch zijn sterkte en goede looks. Het heeft een hoge betredingstolerantie en is daarmee uitermate goed geschikt voor sportdoeleinden.

Lees meer over RPR® Grass Technology

 

 

Sportvelden worden dag in, dag uit bespeeld. Het is in veel gevallen dan ook geen wonder dat er in de koudere maanden kale plekken in de grasmat ontstaan. Gewone grassen krijgen te weinig licht en temperatuur om deze plekken succesvol op te vullen. Met SOS® is dat probleem verleden tijd. SOS® kiemt zeer snel onder lage temperaturen en is daarom hét redmiddel voor sportvelden.

 

Lees meer over SOS® Grass Technology

 

 

Wees voorbereid op het extreme! Ons klimaat verandert wereldwijd. Extremen worden de nieuwe norm. Stortbuien, zinderende hitte en gortdroge zomers. Jij als groenprofessional komt steeds vaker onder druk te staan. Moet ik beregenen, hoeveel moet ik beregenen, is mijn bemesting uitgespoeld, kan ik wel maaien als het zo nat is? Geen reden tot stress! Er is een nieuwe grastechnologie die veerkrachtig met deze extremen omgaat: Resilient Blue®! Resilient Blue® vangt de klappen van extreme stressperiodes op en vecht zich terug!

Lees meer over Resilient Blue® Grass Technology

Sport en recreatie

Barenbrug heeft een grote verscheidenheid aan grasmengsels voor verschillende toepassingen. Kijk in ons assortiment om te bepalen welk mengsel u nodig heeft. 

Barenbrug heeft een grote verscheidenheid aan grasmengsels voor verschillende toepassingen. Kijk in ons assortiment om te bepalen welk mengsel u nodig heeft. 

Barenbrug heeft een grote verscheidenheid aan grasmengsels voor verschillende toepassingen. Kijk in ons assortiment om te bepalen welk mengsel u nodig heeft. 

terug