Hay Master

Fris en smakelijk hooi voor je paard, koeien of kleinvee
Cruciaal voor de productie van fris en smakelijk hooi is het voorkomen van een fikse regenbui in je gemaaide gras. Hoe korter de veldperiode hoe lager het risico hierop. Om deze reden zijn de grassen in Hay Master snel drogend en kun je in een kort tijdsbestek na het maaien de hooibalen van het land halen. De uitgebalanceerde mix van grassoorten staat garant voor smakelijk en structuurrijk hooi.

 

Hoge ruwvoerproductie
Hay Master is een innovatief grasmengsel dat uitsluitend bestemd is om te maaien. Het voordeel hiervan is dat de grasproductie bijzonder hoog is. Onder normale condities oogst je makkelijk 15 ton droge stof per hectare. Dit is te de danken aan de eigenschappen van het zachtbladig rietzwenk, dat de mineralen in de bodem optimaal benut.  Zelfs bij een beperkte stikstofgift levert het gewas met gemak tien tot twaalf ton droge stof per hectare. Hay Master is geschikt voor alle grondsoorten.

 

Uitstekend bestand tegen droogte
Het klimaat robuuste gewas heeft geen enkel probleem met droge zomers. Met de diepe en massale wortels haalt het vocht uit de diepere lagen van de bodem. Hierdoor ben je ook in droge periodes verzekerd van een goede opbrengst. In vergelijking met BG 11, bekend als ideaal all round mengsel voor paarden en hooi weides, haal je met Hay Master meer hooi van je land door de goede droogte resistentie.

 

Hay Master versus natuurhooi

Natuurhooi heeft het imago dat het gezond is voor je dieren. Helaas is dit in de praktijk vaak niet het geval. Natuurhooi is afkomstig van onbemest land en heeft hierdoor meestal een onevenwichtige samenstelling. Dit vergroot het risico op giftige kruiden zoals Jabobskruiskruid dat zeer schadelijk is voor je dieren. Daarnaast produceert gewas dat een tekort heeft aan stikstof veel suiker. Suikerrijk gras is ongezond voor dieren, zeker voor paarden. Hay Master garandeert een constant grassenaanbod en levert onder juist management een voorspelbaar resultaat, zodat de kwaliteit van je ruwvoer gewaarborgd is.

 

Extra massa met klaver
In combinatie met klaver wordt je Hay Master weide nog productiever. Klaver bindt stikstof uit de lucht en geeft dit via de wortels door aan het gras. Wil je duurzamer hooi produceren door minder mest te gebruiken? Dan is klaver ook zeker een goede optie. Voor maaiweides is het klavermengsel Duet het meest geschikt. Lees meer over Duet.

 

NutriFibre®
Klik hier voor meer informatie over NutriFibre

Hay Master is ontwikkeld met de NutriFibre® technologie. Dit houdt in dat het mengsel samengesteld is met zachtbladig rietzwenk. Zachtbladig rietzwenk heeft de beste verteerbare celwanden en is veel smakelijker dan het traditionele hardbladige rietzwenk. Koeien nemen daarom zachtbladig rietzwenk veel beter op dan hardbladig rietzwenk. Barenbrug is de enige veredelaar die geslaagd om hardbladig rietzwenk te veredelen naar zachtbladig rietzwenk.

Samenstelling
Soort
65%
Zachtbladig rietzwenk
15%
Timothee
10%
Beemdlangbloem
10%
Kropaar
Specificaties
Zaaien vanaf:
1 april
Zaaien tot en met:
15 september
Zaaidichtheid/ha inzaai:
60 kg
Zaaidichtheid doorzaai:
30 kg
Paardenweide

Gras als ruwvoer is van grote invloed op de gezondheid van een paard. Maar het gras moet ook zeer goed bestand zijn tegen een sprintje in de weide en het hele jaar een mooie groene weide geven. Hiervoor moet een graszaadmengsel specifiek voor het gebruik door paarden samengesteld zijn.

Gras als ruwvoer is van grote invloed op de gezondheid van een paard. Maar het gras moet ook zeer goed bestand zijn tegen een sprintje in de weide en het hele jaar een mooie groene weide geven. Hiervoor moet een graszaadmengsel specifiek voor het gebruik door paarden samengesteld...

Gras als ruwvoer is van grote invloed op de gezondheid van een paard. Maar het gras moet ook zeer goed bestand zijn tegen een sprintje in de weide en het hele jaar een mooie groene weide geven. Hiervoor moet een graszaadmengsel specifiek voor het gebruik door paarden samengesteld zijn.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop