Bert Barenbrug, derde generatie van het Barenbrug familiebedrijf, overleden

Koninklijke Barenbrug Groep, wereldleider in grastechnologie, kondigt vandaag met droefheid aan het overlijden van Bert Barenbrug, derde generatie van het Barenbrug familiebedrijf, voormalig president-directeur en voormalig lid van de Raad van Commissarissen van het bedrijf. Bert (76) is op 6 Maart overleden na een periode van ziekte.

Bert Barenbrug

Bert Barenbrug was de kleinzoon van oprichter Joseph Barenbrug. Na het starten van zijn carrière binnen het familiebedrijf was zijn eerste grote opdracht het starten van Barenbrug Duitsland in 1968. Later volgde hij zijn vader Joop Barenbrug op als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder zijn leiding kreeg Barenbrug voet aan de grond in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Nieuw-Zeeland, Australië, Argentinië en China. De Barenbrug Groep werd hiermee een wereldwijd toonaangevend graszaadbedrijf.

 

Na zijn pensionering in 2002 bleef Bert als niet-uitvoerend lid van de Raad van Commissarissen bij het bedrijf betrokken, totdat zijn zonen Bastiaan en Frank Barenbrug in 2007 lid werden van de Raad van Bestuur.

 

John Thijssen, Voorzitter van het Raad van Bestuur: “Bert zal door iedereen binnen Barenbrug gemist worden. Collega's over de hele wereld zullen zich Bert herinneren als een toegewijd, hardwerkend en warm persoon, wiens bijdrage een grote impact heeft gehad op het succes van het bedrijf. Onze gedachten en condoleances gaan uit naar de familie en geliefden van Bert”.

 

Klik hier voor Bert's memorial.

terug