SOS Lawn Repair

Snelste oplossing om uw gazon te herstellen!

  • Bijzaaien in kale plekken en na het verticuteren.
  • Snel herstel.
  • Ook geschikt voor koudere omstandigheden.
  • Robot and Mulch
  • Herstel
  • Speel en sport
  • Dry and strong
  • Schaduw en zon

SOS® technology inside!
Gras à la minute! Het snelst kiemende graszaad dat zelfs bij lage temperaturen vanaf 4 °C kiemt. SOS® kan het hele jaar worden ingezet. Na doorzaaien met SOS® ziet de grasmat er weer uit als nieuw.

 

Voor meer informatie over SOS® - Super Over Seeding technologie ga naar www.barenbrug.be/SOS

 

Snelste vestiging
Snelste vestiging is mogelijk met de nieuwste generatie raaigras: SOS®! SOS® is door de snelste vestiging de laatste jaren een zeer bekend en populair mengsel geworden. Renovatie van het veld is voor sportvelden in de winter hard nodig om de velden zo snel mogelijk weer te kunnen bespelen. Doorzaaien met SOS® garandeert een grasbezetting van minimaal 60% binnen een maand. Dat is maar liefst 18 dagen sneller dan standaard mengsels die Engels raaigras bevatten.

 

 

Doorzaaien bij lage temperaturen

Doorzaaien bij lage temperaturen is met de meeste grasmengsels onmogelijk, SOS® kan daarentegen al worden doorgezaaid bij een bodemtemperatuur van maar 4 °C. Dit betekent normaal dat clubs moeten schuiven met de bezetting van hun velden. SOS® maakt hier een eind aan, wanneer SOS® op de juiste momenten wordt doorgezaaid, al aan het eind van de winter, wordt een grasmat van hoge kwaliteit gewaarborgd.

 

De volgende grafiek laat zien hoe snel SOS® zich vestigt en herstelt wanneer het doorgezaaid wordt in januari bij een bodemtemperatuur van 4 °C. Een maand later is de grasbezetting al meer dan 60%. SOS® is dé oplossing om te kunnen doorzaaien bij lage temperaturen.

 

 

Inzaaiseizoen verlengen

Het speelseizoen verlengen is niet zo vanzelfsprekend, normale grasmengsels kiemen namelijk niet bij lage bodemtemperaturen. Dankzij SOS® wordt het speelseizoen verlengd met een paar maanden. Door de grasmat vroeg in het voorjaar door te zaaien, behoudt het veld een goede grasbezetting. Velden kunnen zo intensiever bespeeld worden dan daarvoor. Het speelseizoen verlengen is mogelijk met SOS®, soms met wel 100 uur meer per jaar.

 

 

 

Voorkom onkruiden zoals straatgrasVoorkom onkruiden zoals straatgras

In de koudere maanden is het raadzaam om SOS® te gebruiken. SOS® kiemt al bij zo’n 4 graden en Straatgras kiemt pas bij 8-10 graden. Zo gaat SOS® de strijd aan met straatgras. SOS® heeft ook nog eens een zeer snelle kieming en zo heeft u na zo’n twee weken weer een egale grasmat zonder kale plekken. 

 

 

Tot wel 40% minder straatgras in het voorjaar door in het najaar door te zaaien met SOS®.

Meer weten over straatgras ga dan naar www.barenbrug.be/poa-annua

 

Specificaties
Zaaidichtheid
3kg/100m²
Maaihoogte
30 - 35 mm
Verpakking doos
0,5kg 1kg 2,5kg
Verpakking zak
5kg
Snelheid van vestiging
Sterkte bij betreding
Sterk in schaduw én zon
Sierwaarde (fijnbladigheid)
Donkerheid van kleur
Minder maaien
Minder pesticiden vereist
Minder bemesting vereist
Minder beregening vereist (droogtetolerantie)
Gaat erosie tegen
Openbaar groen

 

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen, in parken en op sportvelden. Niet alleen de praktische toepassing is belangrijk, ook het vermogen van gras om lucht en water te zuiveren is van essentieel belang om ons milieu te verbeteren. Het belang van een gazon gaat dus verder dan enkel het esthetische aspect.

Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

 

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen, in parken en op sportvelden. Niet alleen de praktische toepassing is belangrijk, ook het vermogen van gras om lucht en water te zuiveren is van essentieel belang om ons milieu te verbeteren. Het belang van een gazon gaat...

 

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen, in parken en op sportvelden. Niet alleen de praktische toepassing is belangrijk, ook het vermogen van gras om lucht en water te zuiveren is van essentieel belang om ons milieu te verbeteren. Het belang van een gazon gaat dus verder dan enkel het esthetische aspect.

Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop