Resilient Blue® Golf

Veerkracht voor extreme situaties!

  • Tolerantie tijdens stressperiodes
  • Snelste herstel na stressperiodes
  • Buitengewone betredingstolerantie
  • Hoge ziektetolerantie
  • Green
  • Tee
  • Fairway
  • Rough

Wees voorbereid op het extreme! Ons klimaat verandert wereldwijd. Extremen worden de nieuwe norm. Stortbuien, zinderende hitte en gortdroge zomers. Jij als groenprofessional komt steeds vaker onder druk te staan. Moet ik beregenen, hoeveel moet ik beregenen, is mijn bemesting uitgespoeld, kan ik wel maaien als het zo nat is? Geen reden tot stress! Er is een nieuwe grastechnologie die veerkrachtig met deze extremen omgaat: Resilient Blue®! Resilient Blue® vangt de klappen van extreme stressperiodes op en vecht zich terug!

 

Tolerantie tijdens stressperiodes

Langdurige droogte en hitte, hoge ziektedruk en langdurige lage voedingsniveaus. Stuk voor stuk factoren die fataal kunnen zijn voor jouw grasmat en die jou hoofdbrekens bezorgen! Resilient Blue® blijft, in tegenstelling tot normale veldbeemden, koelbloedig onder deze omstandigheden en verdraagt deze verschillende stressfactoren. Door op het juiste tijdstip weer te herstellen kan Resilient Blue® terugvechten voor een optimale grasbezetting. Dit maakt Resilient Blue® uniek!

 

Bron: Landlab Instituut Italië, 2017.

 

Snelste herstel na stressperiodes

Als je grasmat onder zware droogte en hitte stress komt te staan is het fijn om te weten dat je er zeker van bent dat Resilient Blue® zich daar doorheen vecht en er weer goed bij ligt. Resilient Blue® verdraagt bovengemiddeld goed stress en herstelt bovendien significant sneller van extreme stress.

Bron: Landlab Instituut Italië, 2017.

 

Buitengewone betredingstolerantie

Resilient Blue® maakt gebruik van onze ijzersterke RPR®-technologie. RPR® zelfherstellend Engels raaigras vormt, in tegenstelling tot normaal Engels raaigras, uitlopers die razendsnel mogelijke schade herstellen. Gewoon Engels raaigras heeft deze eigenschap niet. Door de uitlopers is RPR® ijzersterk in herstel. Bovendien kiemt en vestigt RPR® zich razend snel. RPR® grastechnologie en Resilient Blue® grastechnologie gaan hand in hand en versterken elkaar. Een ijzersterke veerkrachtige combinatie dus die zorgt voor een uitstekende betredingstolerantie!

 

Hoge ziektetolerantie

Extreme weersomstandigheden leiden vaak tot stress en hoge ziektedruk. Door de veerkracht van Resilient Blue® is jouw grasmat minder vatbaar voor aantasting door schimmels en blijft je mat niet alleen groener, maar ook gezonder. Dit geeft de zekerheid dat er constant kan worden gespeeld. Bovendien bespaart je dit onderhoudskosten, herstelkosten van schade en kosten aan bestrijdingsmiddelen.

 

Resilient Blue® Golf is uiteraard ook zeer geschikt voor nieuwe inzaai en geeft een prachtige uitgebalanceerd dichte veerkrachtige grasmat. Daar waar Resilient Blue® technologie nodig is om de klappen op te vangen, zal hij zijn plek veroveren en zijn werk doen! De golfmix is een zogenaamd low-input mengsel en kan met minder voeding en onderhoud toe dan standaard grasmengsels voor deze toepassing. Resilient Blue® Golf is een investering in een duurzame lange termijn oplossing!

 

Lees hier meer over Resilient Blue®: https://www.barenbrug.be/resilient-blue

 

Resilient Blue® - Grass that fights back
Samenstelling
Soort
50%
Resilient Blue® (behandeld met Yellow Jacket Water Manager)
25%
Engels raaigras - RPR® Technology
12,5%
Hardzwenkgras
12,5%
Roodzwenkgras - fors
Specificaties
Minimale maaihoogte
Vanaf 12 mm
Zaaidosering bij doorzaaien
10 - 15 g/m2
Zaaidosering inzaaien
20 - 25 g/m2
Zaaidiepte
5 - 10mm
Verpakking
15 kg
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Golf

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten over de hele wereld.

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met...

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten over de hele wereld.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop