Doorzaaien in het najaar

 

Het najaar is een prima tijdstip om weides door te zaaien. De bodemtemperatuur is nog hoog genoeg om het gras te laten kiemen en meestal valt er voldoende regen. Wanneer u de slechte percelen met meer dan 10 procent kweek in het najaar herstelt, plukt u hier in het voorjaar direct de vruchten van. Het levert u gemiddeld 30 procent meer goed ruwvoer op in de eerste snede.

Tot 15 september zijn de keuzes voor doorzaaimengels legio. U kunt kiezen uit GreenSpirit•Maaien voor maaipercelen of GreenSpirit•Smakelijke Weide voor

percelen die u afwisselend maait en beweidt. Doorzaaien met klaver is tot 15 september een goede optie. Klaver is in staat via rhizobiumbacteriën stikstof uit de lucht te binden en om te zetten in voor de plant opneembare stikstof. Het gras dat in de directe omgeving van de klaver staat, profiteert hiervan mee. Wilt u meer lezen over de voordelen van klaver kijk dan op de website www.barenbrug.nl/klavers.

 

Doorzaaien na 15 september

 

Zaait u uw percelen door na 15 september dan is GreenSpirit•Doorzaai het beste advies. Dit unieke graszaadmengsel is speciaal samengesteld om goed te presteren onder zware omstandigheden. De rassen in GreenSpirit•Doorzaai kiemen al bij een bodemtemperatuur van 6 graden Celsius.

Wilt u na de (late) maisoogst uw perceel inzaaien met blijvend grasland, ook dan is GreenSpirit•Doorzaai een prima keuze die u rendement oplevert. 

 

In tijden met een lage melkprijs worden investeringen vaak op de lange baan geschoven. Toch is doorzaaien beduidend voordeliger dan een perceel volledig vernieuwen. Het is daarom verstandig goed naar uw graslandpercelen te kijken. Uw grond is immers uw duurste productiemiddel en met het geringe investering heeft u binnen een half jaar de kosten van het doorzaaien weer terugverdiend met een hogere gewasopbrengst.

 

 

 

 

 

 

Leveren uw graslandpercelen de maximale hoeveelheid gras van de beste kwaliteit of valt er meer winst te behalen? Test uw grasland snel en eenvoudig met de Online WeideWandeling en ontvang gratis een advies van een grasexpert. U vindt de Online WeideWandeling op http://barenbrug.geeftgratisadvies.nl of op de website www.barenbrug.nl/veehouderij.

 

 

 

GreenSpirit Doorzaai
GreenSpirit Doorzaai is verkrijgbaar bij Barenbrug dealers. Voor al uw vragen over de teelt van ruwvoer kunt u terecht bij de Barenbrug dealers of stuur een mail naar info@barenbrug.nl.

 

Klik op de button voor een dealer bij u in de buurt.

 

 

terug