Nieuw: Grasvestiging verzekerd met Yellow Jacket Water Manager!

Natuurlijk willen we allemaal graag zo snel mogelijk een dichte, groene grasmat. De realisatie hiervan blijkt in de praktijk echter niet altijd even makkelijk. Bij zowel de kieming als de grasvestiging ontstaan er vaak problemen door te veel of juist te weinig wateraanbod. Daarom introduceren wij Yellow Jacket Water Manager, waarmee u uw grasvestiging verzekerd!

Had ik maar de hele baan kunnen doorzaaien met Yellow Jacket Water Manager tijdens de proeven bij ons. Wat een verschil met onbehandeld zaad!

Jeroen Brouwer de Koning
Hoofgreenkeeper Golfbaan Heelsum

Wat is Yellow Jacket Water Manager?

Yellow Jacket Water Manager is ’s werelds eerste Seed Enhancement Technology die zorgt voor een goede vochthuishouding voor een optimale kieming én vestiging. Yellow Jacket Water Manager is ontwikkeld door Barenbrug. Het vloeit bij bewatering uit in de bodem en hecht zich aan de zandkorrels. Zo vormt zich een Plant Survival Zone. Deze zone houdt niet alleen water vast, maar reguleert ook de vochthuishouding rond het zaadje. Op deze manier worden de groeiomstandigheden geoptimaliseerd, waardoor u verzekerd bent van een vitale en snel ontwikkelende grasplant.

Werking Yellow Jacket Water Manager & Plant Survival Zone

Voor een succesvolle kieming

De snelheid van kieming is genetisch bepaald en niet te beïnvloeden. Het succes van kieming kunnen we echter wel beïnvloeden: dit wordt met name bepaald door de beschikbaarheid van water. Door te zorgen dat de waterbeschikbaarheid optimaal is, vergroten we de kans op een succesvolle kieming.

 

Verlaagt abiotische stress voor een betere vestiging

Tijdens de vestigingsperiode krijgt een plantje met veel abiotische stress te maken. Deze stress wordt onder andere veroorzaakt door droogte, hitte, wind en zout en is voor jonge plantjes vaak dodelijk. Yellow Jacket Water Manager regelt de vochthuishouding en daardoor ook de temperatuur rond het plantje. Het maakt abiotische stress verleden tijd! 

 

Golf

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en...

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe producten goed aan te sluiten bij de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop
terug