Gezonder melkvee en een betere bodemvruchtbaarheid

Het is meer dan een trend: overheid, burgers en consumenten willen zuivelproducten uit een duurzame melkveehouderij. Afwachten is voor melkveehouders geen optie. Daarom introduceert Barenbrug een nieuw ruwvoerconcept: NutriHerb, een gecertificeerd gras-voederkruidenmengsel.

Gecertificeerde grassen

Acht jaar onderzoek en testen. Dat is voorafgegaan aan het samenstellen van de ideale mix van gras-voederkruiden. Het resultaat: NutriHerb. De voederkruiden in NutriHerb zijn allemaal inheems en speciaal geselecteerd voor dit mengsel. Bovendien zijn alle kruiden en grassen gecertificeerd. Dit geeft garantie op kenmerken zoals kiemkracht, vrij van onkruidzaad en raszuiverheid.

 

Rijke biodiversiteit

NutriHerb verrijkt de biodiversiteit van uw grasland. Het mengsel combineert biodiversiteit en voederwaarde. De gezondheid van je melkvee en de bodemvruchtbaarheid nemen toe. Bovendien draagt het bij aan de populaties bijen, insecten en weidevogels.

 

Uitstekende voederwaarde

Voor gemis aan voederwaarde hoeft u niet bang te zijn. Integendeel. De voederwaarde van NutriHerb is gelijk aan de voederwaarde van een weide met Engels raaigras. Voederkruiden zoals weegbree, cichorei en klaver hebben zelfs een uitgesproken hoge voederwaarde van ongeveer 1.200 VEM. De totale voederwaarde van een NutriHerb-kuil is daarmee zeer concurrerend.

Smakelijk gewas

Is NutriHerb smakelijk? Jazeker. De ruime afwisseling in planten betekent voor koeien elke dag een feestmaal. De tannines, etherische oliën en het hogere mineralengehalte van de verschillende kruiden verhogen de vruchtbaarheid, uiergezondheid en de algemene weerstand van je melkvee. 

 

Bodem minder droogtegevoelig 

 

Meerdere van de toegepaste voederkruiden wortelen diep, tot 75 centimeter. Hierdoor is de grond goed waterdoorlatend en minder droogtegevoelig. Ook het gras in het NutriHerb-mengsel wortelt diep. Barenbrug maakt namelijk gebruik van zachtbladig rietzwenk waarvan de wortels ruim 1 meter diep de grond in gaan. Omdat sommige kruiden zowel diep wortelen als vlinderbloemig zijn, zoals rolklaver, is de synergie tussen de voederkruiden en het gras maximaal. De stikstof, die de wortelknolletjes van rolklaver maken, kan door het zachtbladig rietzwenk direct opgenomen worden. Extra kunstmest toedienen is op deze percelen niet nodig. NutriHerb is ook beschikbaar op basis van Engels raaigras. 

 

Gegarandeerde kwaliteit door gecertificeerde zaden Met NutriHerb geniet u jaren van een uitstekende gewasopbrengst. NutriHerb is namelijk als enige mengsel gecontroleerd en gecertificeerd door de NAK. Dit betekent dat het mengsel voldoet aan strenge eisen voor kiemkracht en zuiverheid. De voederkruiden zijn aangevuld met de beste grassen. Hierbij is nauwgezet gekozen voor grassen die passen bij het groeipatroon van de kruiden. 

 

Gemakkelijk te zaaien kant en klaar mengsel NutriHerb is een kant en klaar mengsel waardoor u het eenvoudig kunt zaaien. U weet dus zeker dat je de verschillende kruiden en het graszaad in de goede verhouding zaait.

Meer weten over NutriHerb?

Wilt u meer weten over het gras-voederkuidenmengsel NutriHerb? Download hier de folder.

 

Voor meer informatie en advisering over NutriHerb kun je terecht bij de Barenbrug-dealer. Klik op de button voor een Barenbrug-dealer bij je in de buurt.

terug