Header-RPR-golf-2024!

Bar Extreme RPR®

IJzersterk met extreem snelle vestiging, voor tee tot green

 

  • Green
  • Tee
  • Fairway
  • Rough

Extreem snelle vestiging
Door de hoge concentratie fijnbladig Engels raaigras in combinatie met RPR® is er een zeer snelle vestiging mogelijk. Er zit fijnbladig Engels raaigras in Bar Extreme RPR®, dit groeit vele malen sneller dan veldbeemdgras. In combinatie met RPR® is het ijzersterk.

  

Minder straatgras
RPR® heeft de stevigheid van veldbeemdgras, maar heeft een heel snelle vestiging. Hier heeft u minder straatgras in uw tee of fairway, omdat het minder kans heeft zich te vestigen.

 

Meer weten over straatgras ga dan naar www.barenbrug.be/poa-annua

 

Voornamelijk voor doorzaai

Bar Extreme RPR® is voornamelijk geschikt voor doorzaai, omdat het 100% Engels raaigras is en een snelle vestiging heeft. Voor inzaaien gebruikt men doorgaans roodzwenk in combinatie met veldbeemd.

 

Zelfherstellend en hogere bespelingsintensiteit
Door het RPR®-mengsel vormen zich de zogenaamde ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggeslagen en is er dus weinig schade. Door RPR®-technologie is uw grasmat zelfherstellend en heeft het een zeer snelle vestiging.


Door de uitlopers in RPR® vormt zich een natuurlijk netwerk van een soort netting in de zode die een snelle vestiging heeft. Dus in plaats van losse grasplantjes, heeft ieder grasplantje van RPR® een link naar een ander grasplantje en naar de grond voor een dichte grasmat. Het gras heeft zo een betere houvast en wordt niet zomaar weggeslagen op de tee of fairway, zo is er een hoge bespelingsintensiteit mogelijk.

 

Jaarrond groen

Dit RPR®-mengsel is goed om door te zaaien, omdat het een snelle vestiging heeft. Er kan ook makkelijk doorgezaaid worden, omdat het mengsel erg snel groeit, in tegenstelling tot veldbeemdgras. Uw grasmat kan wel drie maand meer doorgezaaid worden. Doordat Bar Extreme RPR® goed bruikbaar is om door te zaaien, kan de golfbaan langer mee en is de golfbaan jaarrond groen. Dit betekent automatisch dat er meer omzet is.

Zaaischema RPR / Veldbeemdgras

RPR® - IJZERSTERKE video
Samenstelling
Soort
50%
Engels raaigras - RPR® Technology
50%
Engels raaigras - fijnbladig
Specificaties
Zaaidichtheid
2 - 2,5 kg/100m²
Maaihoogte
vanaf 10 mm
Verpakking
15 kg
Zaaidiepte
0,5 - 1,0 cm
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Golf

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten over de hele wereld.

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met...

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten over de hele wereld.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop