Bar Intensive RPR

IJzersterk met zeer dichte grasmat, voor tee tot green

 

  • Green
  • Tee
  • Fairway
  • Rough

Verkrijgbaar met en zonder Yellow Jacket Water Manager

Yellow Jacket Water Manager is ’s werelds eerste Seed Enhancement Technology die zorgt voor een goede vochthuishouding voor een optimale kieming én vestiging. Yellow Jacket Water Manager is ontwikkeld door Barenbrug. Het vloeit bij bewatering uit in de bodem en hecht zich aan de zandkorrels. Zo vormt zich een Plant Survival Zone. Deze zone houdt niet alleen water vast, maar reguleert ook de vochthuishouding rond het zaadje. Op deze manier worden de groeiomstandigheden geoptimaliseerd, waardoor u verzekerd bent van een vitale en snel ontwikkelende grasplant.

 

Lees meer over Yellow Jacket Water Manager op www.barenbrug.be/yellowjacket-watermanager

 

 

Dichtere grasmat

Een dichte grasmat vormt zich door de aanwezigheid van roodzwenk. Roodzwenk is heel fijn. In combinatie met veldbeemd vormt zich een dichte grasmat die heel snel en fijn is.

 

Hoge ziekteresistentie
Bar intensive RPR® bestaat uit fijnbladig Engels raaigras, RPR®-technologie, roodzwenkgras en roodzwenkgras met fijne uitlopers. Dit is een erg sterk mengsel dat dankzij het roodzwenkgras een hoge ziekteresistentie behoudt in de dichte grasmat.

 

Voor inzaai en doorzaai
Bar Intensive RPR® kan al gebruikt worden voor inzaai in maart. Mede door het fijnbladig Engels raaigras kan het ook gebruikt worden voor doorzaai, omdat het mengsel erg snel groeit. Door die snelheid vormt zich snel een dichte grasmat.

 

ZelfherstellendDeterminate stolons
Door het RPR®-mengsel vormen zich de zogenaamde ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggeslagen en is er dus weinig schade, zo blijft de dichte grasmat behouden. Wanneer er wel schade ontstaat, is de RPR®-technologie zelfherstellend.

 

Hogere bespelingintensiteit
Door de uitlopers in RPR® vormt zich een natuurlijk netwerk van een soort netting in de zode. Dus in plaats van losse grasplantjes, heeft ieder grasplantje van RPR® een link naar een ander grasplantje en naar de grond voor een dichte grasmat. Het gras heeft zo een betere houvast en wordt niet zomaar weggeslagen op de tee of fairway, zo is er een hoge bespelingsintensiteit mogelijk.

 

Zaaischema RPR / Veldbeemdgras

 

Jaarrond groen

Doordat het RPR®-mengsel al zo vroeg ingezaaid kan worden, is uw dichte grasmat jaarrond groen. Er kan ook makkelijk doorgezaaid worden, omdat het mengsel erg snel groeit, in tegenstelling tot veldbeemdgras.

 

RPR - IJZERSTERKE video
Samenstelling
Soort
25%
Engels raaigras - RPR Technology
25%
Fijnbladig Engels raaigras
25%
Roodzwenk - gewoon
25%
Roodzwenkgras - fijn
Specificaties
Zaaidichtheid
2-3 kg/100m²
Maaihoogte
vanaf 10 mm
Verpakking
15 kg
Zaaidiepte
0,5-1,0 cm
Bestand tegen zeer kort maaien
Ziekteresistentie
Minder beregening vereist
Minder bemesting vereist
Minder maaien vereist
Bespelingstolerantie zomer
Bespelingstolerantie winter
Zeer snelle vestiging
Zelf herstellend vermogen
Zodedichtheid
Groene kleur hele jaar door
Hogere balsnelheid greens
Zouttolerantie
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Golf

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten over de hele wereld.

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met...

 

Al meer dan een halve eeuw kweekt Barenbrug grassen voor golfbanen. Hierdoor zijn golfbaanmengsels van Barenbrug ver doorontwikkeld en wereldwijd toonaangevend. Om met nieuwe, innovatieve rassen goed aan te sluiten bij de wensen in de praktijk, werkt Barenbrug nauw samen met greenkeepers en golfbaanarchitecten over de hele wereld.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop