Bar Power RPR

RPR® - Zelfherstellend Engels raaigras inside!

RPR® is een zelfherstellend Engels raaigras dat uitlopers vormt. Door de uitlopers is RPR® vele malen sterker dan andere soorten Engels raaigras, terwijl het wel dezelfde snelheid behoudt. Het resultaat is een zelfherstellend Engels raaigras dat prima bestand is tegen betreding en waarvan de optische kwaliteit hoog is. Zo is RPR® geschikt voor gazons in tuinen, parken en trapveldjes. Het succes van RPR® is al bewezen op sportvelden en golfbanen.

 

RPR® vormt de zogenaamde ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn. Hierdoor wordt het gras niet snel weggeschopt en is er dus weinig schade. Zo is uw grasmat bijna niet kapot te krijgen. Mocht het toch kapot gaan, dan treedt het zelfherstellende vermogen van RPR® in werking.


Als u meer wilt weten over de RPR® technologie, ga naar www.barenbrug.be/rpr.

 

Snel en sterk

Met Bar Power RPR® wordt voor het eerst sterkte en snelheid in één soort gebonden. Lang wachten op de eerste betreding van uw gazon is verleden tijd. Doordat de grasmat zo goed sluit, kan het al snel intensief betreden worden. Normaal gesproken wordt veldbeemdgras voor sterkte gebruikt. Hier wordt dan Engels raaigras aan toegevoegd voor de snelheid van vestiging. De opkomst en vestiging hiervan is weliswaar zeer vlot, maar de betredingstolerantie laat te wensen over. Bar Power RPR® combineert snelheid en sterkte en is daardoor zeer goed te betreden.

 

Het Engels raaigras in Bar Power RPR® zorgt voor een zeer snelle vestiging. Door het aandeel roodzwenkgras wordt het gazon zeer dicht. Binnen mum van tijd na inzaai komen de grasplantjes op en samen vormen zij een zeer dichte zode die wel tegen een stootje kan.

 

 

Zeer droogte tolerant

Binnen de Engels raaigrassen is de diversiteit enorm. De oude generatie Engels raaigrassen scoort ten opzichte van de nieuwe generatie vaak beduidend slechter in droogte- en hittetolerantie. Onderzoek in Italië en Frankrijk laat zien dat RPR® beduidend beter is in droogte en hitte én in herstel van droogte- en hitteschade.

 

RPR beduidend beter tegen droogte, hitte én in herstel

 

Bron: Landlab Research Centre - Italië

 

Breed inzetbaar
Bar Power RPR® is inzetbaar voor veel verschillende doeleinden. Of het nu in uw tuin, op het plaatselijke trapveldje of in het park is. Ook voor looppaden die het stevig te verduren krijgen is Bar Power RPR® erg goed geschikt. Uiteraard is niet alleen stevigheid belangrijk. De decoratieve waarde van Bar Power RPR® is ook erg goed. Een snelle, stevige en prachtige grasmat is het gevolg. Bar Power RPR® gedijt op vele verschillende grondsoorten en is daardoor een geweldig voordeel voor bijvoorbeeld de hovenier.

 

Voor inzaai en doorzaai
Duurzaam gebruik van graszaad is zeer belangrijk. Bar Power RPR® is geschikt voor inzaai en doorzaai. Hierdoor hoeft u maar één mengsel te kopen en dat scheelt geld. Bar Power RPR® kan al in maart worden gezaaid waar dat bij reguliere mengsels vaak pas in mei kan. Het doorzaaien van de grasmat is belangrijk om het in optimale kwaliteit te houden. Wanneer er wordt doorgezaaid met een ander mengsel kan er kleurverschil optreden. Doordat Bar Power RPR® geschikt is voor inzaai én doorzaai heeft u het jaar rond een mooi groen gazon van topkwaliteit.

 

 

Hoge ziekteresistentie
Bar Power RPR® bestaat uit fijnbladig Engels raaigras, RPR®-technologie, roodzwenkgras en roodzwenkgras met fijne uitlopers. Dit is een erg sterk mengsel dat dankzij het roodzwenkgras een hoge ziekteresistentie behoudt in de dichte grasmat.

 

Minder onkruid
Bar Power RPR® vormt door haar uitlopers een zeer dichte grasmat. Onkruiden en ongewenste grassen worden als het ware weggedrukt. De combinatie van stevigheid en snelheid zorgt ervoor dat Bar Power RPR® de strijd aangaat met deze onkruiden en ongewenste grassen. Straatgras kan funest zijn voor het gazon. Wanneer het zich eenmaal heeft gevestigd is het niet meer weg te krijgen. Het lijkt mooi groen, maar kan uw gazon compleet beschadigen. Bar Power RPR® gaat wél de strijd aan met straatgras.

Voor meer informatie over straatgras, ga naar www.barenbrug.be/poa-annua

 

Green Earth label - voor duurzaam onderhoud

Barenbrug wil niet alleen een voortrekker zijn op het gebied van verbetering van grassen, Barenbrug wil met zijn ontwikkelingen ook een bijdrage leveren aan een Groen Aarde waartoekomstige generaties ook kunnen recreëren en sporten. Om dit gestalte te geven is het kwaliteitslabel Green Earth in het leven geroepen. Dit keurmerk helpt groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras door minder gebruik van water, meststoffen en pesticiden en minder maaien.

 

Voor meer informatie over GreenEarth ga naar www.barenbrug.be/greenearth

 

 

Green Earth wordt erkend door:

 

 

RPR - IJZERSTERKE video
Samenstelling
Soort
30%
Engels raaigras - RPR Technology
30%
Fijnblad Engels raaigras
20%
Roodzwenkgras - gewoon
10%
Roodzwenkgras - fors
10%
Veldbeemdgras - snelvestigend
Specificaties
Zaaidichtheid
2.5-3 kg/100 m²
Maaihoogte
25 - 30 mm
Verpakking
5kg - 15kg
Snelheid van vestiging
Sterkte bij betreding
Sterk in schaduw èn zon
Sierwaarde (fijnbladigheid)
Donkerheid van kleur
Minder maaien
Minder pesticiden vereist
Minder bemesting vereist
Minder beregening vereist (droogtetolerantie)
Gaat erosie tegen
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Openbaar groen

 

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen, in parken en op sportvelden. Niet alleen de praktische toepassing is belangrijk, ook het vermogen van gras om lucht en water te zuiveren is van essentieel belang om ons milieu te verbeteren. Het belang van een gazon gaat dus verder dan enkel het esthetische aspect.

Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

 

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen, in parken en op sportvelden. Niet alleen de praktische toepassing is belangrijk, ook het vermogen van gras om lucht en water te zuiveren is van essentieel belang om ons milieu te verbeteren. Het belang van een gazon gaat...

 

Gras is essentieel in ons leven. Het ligt in onze tuinen, in parken en op sportvelden. Niet alleen de praktische toepassing is belangrijk, ook het vermogen van gras om lucht en water te zuiveren is van essentieel belang om ons milieu te verbeteren. Het belang van een gazon gaat dus verder dan enkel het esthetische aspect.

Een doordachte keuze van het graszaadmengsel verhoogt uw gazonplezier voor vele jaren!

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop