Bonsilage Speed mais

Voeren twee weken na inkuilen

  • Snijma├»s
  • Gras
  • CCM
  • EKO

Snel kuilmais beschikbaar bij ruwvoertekort in september/oktober

Zit u krap in uw ruwvoer? Dan kunt u uw mais inkuilen met Bonsilage Speed mais. Uw maiskuil is dan na wee weken goed geconserveerd en geschikt om te voeren aan uw koeien. Tijdens de conservering wordt er azijnzuur gevormd die schimmels en gisten grotendeels uitschakelen. Bonsilage Speed mais versnelt dit proces. Zonder toevoeging van Bonsilage Speed moet een maiskuil minimaal 8 weken volledig afgesloten voor uw de mais kunt voeren.

 

Voor een gezonde penswerking
Schimmels in de mais maken gifstoffen aan die de penswerking van koeien ernstig kunnen verstoren. Deze verstoren een goede penswerking dat ten koste gaat van de gezondheid van uw melkvee en de melkproductie. Met Bonsilage Speed mais zorgt u voor gezond ruwvoer voor uw koeien.

 

Geschikt voor toplaagbehandeling
Bonsilage Speed mais is door de aanmaak van een maximale hoeveelheid azijnzuur ook geschikt voor de behandeling van de toplaag. Voor het onderste gedeelte van de maiskuil kan Bonsilage Mais of Bonsilage Fit mais gebruikt worden.

 

Voorkom ruwvoertekort met GPS 

Dreigt er een ruwvoertekort te ontstaan op uw bedrijf, dan kunt u ervoor kiezen om een graangewas te hakselen als GPS (Gehele Plant Silage). Oogst het graan in het deegrijpe stadium 14 tot 21 dagen voor de normale dorstermijn voor een goede droge stof opbrengst en voederwaarde.

 

Essentieel is dat u met de korrelkneuzer de harde knoppen in de stengel goed te kneust om het product in te kunnen kuilen. Het zorgt er ook voor dat koeien het voer beter benutten. Het inkuilmiddel Bonsilage Speed mais is ideaal voor het inkuilen GPS. Het zorgt voor een zeer snelle conservering en goede broeiremming. Een groot voordeel is dat GPS kuilen die behandeld zijn met Bonsilage Speed mais na twee weken al gevoerd kunnen worden.

 

Unieke bacteriën lactobactilus Dilivorians
Bonsilage Speed is uniek door de samenstelling van de  bacteriesoorten L. buchneri, L. diolivorans (nieuw) en L. rhamnosus. De L. diolivorans zorgt voor een super snelle conservering en is alleen verkrijgbaar in de Bonsilage Speed producten. De L. diolivorans bacteriën maken in een zeer korte tijd een maximale hoeveelheid azijnzuur aan, waardoor de ontwikkeling schimmels en gisten in twee weken terug gebracht wordt naar een minimum. Bonsilage Speed mais is geschikt voor natte en droge maiskuilen (25%-45% droge stof) en voor het inkuilen van GPS.

 

Kwaliteitskeurmerk door uitstekende testresultaten

Bonsilage Mais Speed is onlangs getest door de DLG (de onafhankelijke Duitse Landbouw Voorlichtingsdienst). Voor het eerst heeft het DLG testcenter een inkuilmiddel beoordeeld op de aerobe stabiliteit twee weken na het inkuilen. Het DLG bevestigt de uitstekende werking van het inkuilmiddel. Door de goede testresultaten heeft Bonsilage Mais Speed het DLG kwaliteitskeurmerk ontvangen en is hiermee het enige inkuilmiddel voor maiskuilen met dit keurmerk.

Dosering

1 gr Bonsilage Speed mais per ton verse mais in water oplossen. Met doseerpomp op de hakselaar over de mais verdelen.

 

Verpakking

Pot van 100 gram is geschikt voor 100 ton verse mais. (+/- 2 tot 2,5 ha mais).

 

Specificaties
Dosering per ton verse mais
Poeder: 1 g
Inhoud wateroplosbaar poeder:
Potje 100 gram
Houdbaarheid
24 maanden
Kwaliteitswaarborg:
GMP+
Voedselveiligheid:
EU-goedgekeurd
Conservering
Broeiremming
Smaakverbetering
Aanmaak propyleenglycol
Snel voeren
Inkuilen

 

Gebruik voor elke kuil het juiste middel. Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en met een goede voederwaarde biedt veel voordelen. Niet alleen de productie gaat omhoog maar ook de gezondheid van de dieren. Elk middel heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Met name de hoogte van het drogestof-gehalte speelt een rol bij de keuze voor een bepaald inkuilmiddel.

 

Gebruik voor elke kuil het juiste middel. Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en met een goede voederwaarde biedt veel voordelen. Niet alleen de productie gaat omhoog maar ook de gezondheid van de dieren. Elk middel heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Met name de...

 

Gebruik voor elke kuil het juiste middel. Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en met een goede voederwaarde biedt veel voordelen. Niet alleen de productie gaat omhoog maar ook de gezondheid van de dieren. Elk middel heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Met name de hoogte van het drogestof-gehalte speelt een rol bij de keuze voor een bepaald inkuilmiddel.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop