NutriHerb

Biodiversiteit met behoud van productie en voederwaarde

  • Beweiden/maaien
  • Maaien
  • Doorzaaien
  • Blijvend grasland
  • Tijdelijk grasland
  • Biodiversiteit
  • EKO

Kruidenrijk grasland met behoud van voederwaarde en productie

Kruidenrijk grasland is een nieuw fenomeen in de productie van ruwvoer. Naast het verhogen van de biodiversiteit verbeter je de bodemvruchtbaarheid als je kiest voor kruidenrijk grasland. Barenbrug heeft op basis van jarenlange research een uitgebalanceerd gras-voederkruidenmengsel samengesteld. De kruiden in het mengsel NutriHerb hebben een uitstekende voederwaarde en zijn zeer smakelijk voor je melkvee. De samenstelling van de kruiden en het gras is uitgebreid getest in praktijkproeven zodat jij jarenlang zonder problemen goed ruwvoer kunt telen en de diversiteit in je grasland behoudt.

 

Kies de NutriHerb die bij je past
Omdat niet iedereen de zelfde wensen heeft, kun je kiezen of je de kruiden combineert met Engels raaigras of met rietzwenk. Beide mengsels bevatten ook timothee. Is voederwaarde je speerpunt? Dan is NutriHerb Engels voor jou de beste keus. Ook op percelen met een hoge onkruiddruk kun je het beste voor dit mengsel kiezen. Wil je liever een maximale opbrengst? Ga dan voor NutriHerb rietzwenk. De voederkruiden zijn aangevuld met de beste grassen van de rassenlijst. Hierbij is nauwgezet gekozen voor grassen die passen bij het groeipatroon van de kruiden. 

 

NutriHerb Engels bestaat uit:
65% grassen
28% vlinderbloemigen
7% kruiden

 

NutriHerb rietzwenk bestaat uit:
72% grassen
21% vlinderbloemigen
7% kruiden

 

Uitstekende voederwaarde en opbrengst
Wie denkt dat hij inlevert op voederwaarde en opbrengst heeft het mis. De kruiden in NutriHerb zijn zorgvuldig geselecteerd en passen uitstekend in een rantsoen voor hoog productief melkvee. De voederwaarde van NutriHerb varieert tussen de 910 en 960 VEM. Het ruw eiwit varieert van 150 tot 210 gram per kilo droge stof over meerdere snedes in meerdere jaren. Onderzoek van het Louis Bolk instituut laat zien dat NutriHerb zelfs in een droog jaar 20% meer droge stof produceert dan een standaard BG3-mengsel.

 

Bestand tegen het veranderende klimaat
Een NutriHerb weide is goed opgewassen tegen droogte en extreme regen. De diepe wortels van de verschillende kruiden halen het grondwater diep uit de bodem. De goede bodembedekking van de klavers resulteert in geringe verdamping vanuit de bodem.

 

Betere bodemvruchtbaarheid
Een vruchtbare bodem is cruciaal voor een goede teelt. De wormen en bodembacteriën die worden aangetrokken door de combinatie gras-kruiden maken de grond actiever en weerbaarder. Dit resulteert in een vruchtbaardere bodem. Daarnaast zorgen de verschillende klavers in het mengsel voor binding van stikstof uit de lucht en voeden hiermee de rest van het gewas. Je teelt met NutriHerb goed ruwvoer met minder of zelfs zonder kunstmest.

 

Je koeien zullen je dankbaar zijn
Een NutriHerb weide valt niet alleen goed in de smaak bij je koeien vanwege het smakelijke gewas, ze voelen zich ook fitter! De tannines, etherische oliën en het hogere mineralengehalte van de kruiden in NutriHerb verhogen de vruchtbaarheid, uiergezondheid en de algemene weerstand van je melkvee. 

 

Zeker zijn van een uitstekende zuiverheid
Je wilt natuurlijk zeker zijn van een goede kwaliteit. NutriHerb is een gras-voederkruidenmengsel waarvan de kruiden door de NAK gecertificeerd zijn. Uiteraard zijn de hoge kwaliteitseisen van Barenbrug ook van toepassing op NutriHerb. In het zaaizaadlab zien de laboranten er streng op toe dat de zuiverheid en kiemkracht van alle zaden aan de hoge Barenbrug norm voldoen. Daarom heb je met NutriHerb de garantie op een goede kiemkracht, weet je dat het vrij is van onkruidzaad en dat het raszuiver is. Bovendien is de samenstelling, levensduur en voederwaarde van de kruiden uitgebreid onderzocht en beproefd in zowel Nederlandse als internationale proeven.

 

Met NutriHerb voldoe je aan de eisen van zuivelketens
Zuivelketens stellen eisen aan je bedrijfsvoering, waaronder meer weide-uren en biodiversiteit. De samenstelling van NutriHerb voldoet aan de eisen die de zuivelketens stellen. Een NutriHerb weide is geschikt voor beweiding en maaien, zodat jij met NutriHerb weides je weide-uren makkelijk kunt halen.

 

Uitgebalanceerde samenstelling
NutriHerb is samengesteld met voederkruiden die goed presteren in combinatie met grassen. NutriHerb is een mengsel van rode klaver, witte klaver, esparcette, rolklaver, cichorei, karwij, smalle weegbree en luzerne in combinatie met gras. Klik hier voor meer informatie over de kruiden.

 

Uitgebreide teelthandeling
NutriHerb is een kant-en-klaar mengsel en dus makkelijk in gebruik. Maar het aanleggen van kruidenrijk grasland vraagt wel om ander management dan grasland met uitsluitend grassen. Daarom hebben we een uitgebreide teelthandleiding voor je gemaakt. Hiermee teel jij succesvol kruidenrijk grasland. Download de teelthandleiding.

Samenstelling
Soort
 
Rode Klaver
 
Witte klaver
 
Esparcette
 
Rolklaver
 
Karwij
 
Chichorei
 
Smalle Weegbree
 
Luzerne
 
Timothee
 
Rietzwenk of Engels raaigras
Specificaties
Zaaiperiode voorjaar
April
Zaaiperiode najaar
15 aug - 15 sept
NutriHerb met rietzwenk
Inzaai: 60 kg/ha
NutriHerb met Engels raaigras
Inzaai: 45 kg/ha
NutriHerb met Engels raaigras
Doorzaai 25 kg/h
Zaaidiepte
0,5 - 1 cm
Rijafstand
max. 8 cm
Drogestof-opbrengst bij beweiding
Drogestof-opbrengst bij maaien
Voorjaarsopbrengst
Kroonroest
Droogte-tolerant
Wintervast
Standvastig
Smakelijk
Voederwaarde
Structuurwaarde
Geschikt voor koude en natte gronden
Voedergras

Als melkveehouder weet je hoe belangrijk gezond en smakelijk ruwvoer is. Met bewezen voederconcepten voor alle klimaten biedt Barenbrug je voedergewassen waarmee je makkelijk, efficiënt en duurzaam je eigen ruwvoer teelt.

Als melkveehouder weet je hoe belangrijk gezond en smakelijk ruwvoer is. Met bewezen voederconcepten voor alle klimaten biedt Barenbrug je voedergewassen waarmee je makkelijk, efficiënt en duurzaam je eigen ruwvoer teelt.

Als melkveehouder weet je hoe belangrijk gezond en smakelijk ruwvoer is. Met bewezen voederconcepten voor alle klimaten biedt Barenbrug je voedergewassen waarmee je makkelijk, efficiënt en duurzaam je eigen ruwvoer teelt.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop