Header-SOS-Sport-2024!

SOS® Sport

Snelste vestiging
Snelste vestiging is mogelijk met de nieuwste generatie raaigras: SOS®! SOS® is door de snelste vestiging de laatste jaren een zeer bekend en populair mengsel geworden. Renovatie van het veld is voor sportvelden in de winter hard nodig om de velden zo snel mogelijk weer te kunnen bespelen. Doorzaaien met SOS® garandeert een grasbezetting van minimaal 60% binnen een maand. Dat is maar liefst 18 dagen sneller dan standaard mengsels die Engels raaigras bevatten.

 

Doorzaaien bij lage temperaturen

Doorzaaien bij lage temperaturen is met de meeste grasmengsels onmogelijk, SOS® kan daarentegen al worden doorgezaaid bij een bodemtemperatuur van maar 4 °C. Dit betekent normaal dat clubs moeten schuiven met de bezetting van hun velden. SOS® maakt hier een eind aan, wanneer SOS® op de juiste momenten wordt doorgezaaid, al aan het eind van de winter, wordt een grasmat van hoge kwaliteit gewaarborgd.

 

De volgende grafiek laat zien hoe snel SOS® zich vestigt en herstelt wanneer het doorgezaaid wordt in januari bij een bodemtemperatuur van 6,2 °C. Een maand later is de grasbezetting al meer dan 60%. SOS® is dé oplossing om te kunnen doorzaaien bij lage temperaturen.

 

 

 

Voorkom onkruiden zoals straatgrasVoorkom onkruiden zoals straatgras

In de koudere maanden is het raadzaam om SOS® te gebruiken. SOS® kiemt al bij zo’n 4 graden en Straatgras kiemt pas bij 8-10 graden. Zo gaat SOS® de strijd aan met straatgras. SOS® heeft ook nog eens een zeer snelle kieming en zo heeft u na zo’n twee weken weer een egale grasmat zonder kale plekken. 

 

 

Tot wel 40% minder straatgras in het voorjaar door in het najaar door te zaaien met SOS®.

 

Meer weten over straatgras ga dan naar www.barenbrug.be/poa-annua


Speelseizoen verlengen

Het speelseizoen verlengen is niet zo vanzelfsprekend, normale grasmengsels kiemen namelijk niet bij lage bodemtemperaturen. Dankzij SOS® wordt het speelseizoen verlengd met een paar maanden. Door de grasmat vroeg in het voorjaar door te zaaien, behoudt het veld een goede grasbezetting. Velden kunnen zo intensiever bespeeld worden dan daarvoor. Het speelseizoen verlengen is mogelijk met SOS®, soms met wel 100 uur meer per jaar.

 

 

Kieming voorspellen

Kieming voorspellen is mogelijk dankzij laboratoriumstudies bij Barenbrug Research. De kieming van SOS® is te voorspellen dankzij de zogenaamde graaddagen ofwel GDD (Growing Degree Days). Om de kieming te voorspellen werd gebruik maakt van de GDD-formule toegepast op de opkomst van de eerste groene bladeren. SOS®, Bargold en Barlennium (Engels raaigras) zijn de rassen die in het onderzoek werden gebruikt.

 


SOS® kwam niet alleen eerder op, er was ook een significant verschil in de ontwikkelingsfase. De opkomende bladeren van SOS® waren twee keer zo lang en groeiden sneller in vergelijking met Engels raaigras, ook kwam het sneller op en zag het er beter uit in het veld. Zo is er aangetoond dat de kieming voorspellen goed mogelijk is met SOS®.

 

 

Meer weten over SOS® - Super Over Seeding ga dan naar: www.barenbrug.be/SOS

 

Samenstelling
Soort
50%
SOS®
50%
Engels raaigras
Specificaties
Zaaidichtheid
3 - 5 kg/100m²
Maaihoogte
vanaf 20 mm
Verpakking
15 kg
Snelheid van vestiging
Bespelingstolerantie
Zelf herstellend vermogen
Snel opgroenen na de winter
Behoud van groene kleur
Kiemenergie bij lage temperatuur (6 gr C)
Minder bemesting vereist
Minder beregening vereist (Droogtetolerantie)
Sportvelden

Door kennis en ervaring biedt Barenbrug producten aan voor alle mogelijke toepassingen. Referenties bewijzen het. Zo worden grassen van Barenbrug gebruikt in Europese en internationale competities en toonaangevende evenementen zoals het laatste WK- en EK-voetbal en de Olympische spelen.

Door kennis en ervaring biedt Barenbrug producten aan voor alle mogelijke toepassingen. Referenties bewijzen het. Zo worden grassen van Barenbrug gebruikt in Europese en internationale competities en toonaangevende evenementen zoals het laatste WK- en EK-voetbal en de Olympische...

Door kennis en ervaring biedt Barenbrug producten aan voor alle mogelijke toepassingen. Referenties bewijzen het. Zo worden grassen van Barenbrug gebruikt in Europese en internationale competities en toonaangevende evenementen zoals het laatste WK- en EK-voetbal en de Olympische spelen.

Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop