Beef Master

Jouw dieren optimaal laten groeien met een mooie vleesaanzet. Dat wil elke vleesvee- en schapenhouder. Om dit te bewerkstelligen is een hoge voeropname en een eiwitrijk rantsoen cruciaal. Gezien de relatief kleine pens van dit vee, is een hoge nutriëntenopname nog een hele uitdaging. Beef Master® biedt de oplossing. Weides ingezaaid met dit grasmengsel leveren veel eiwit en energie en stimuleren de vertering. Jouw vee krijgt zo precies wat het nodig heeft.

 

Maximaal benutbaar eiwit

Voor een verantwoorde maar gestage vleesgroei is het belangrijk dat jouw vee voldoende ruwvoer opneemt en maximaal eiwit kan benutten. Daarom bevat Beef Master® verschillende grassen die zorgen voor een goed evenwicht tussen darmverteerbaar eiwit en microbieel (pens)eiwit. Het geeft een optimale vertering met een maximale eiwitaanzet. Daarnaast zorgt de witte klaver voor extra smaak (dus opname) en een evenwichtige grasgroei gedurende het gehele groeiseizoen.

Betere penswerking
Een gelijkmatige vleesaanzet kan alleen als de pens optimaal werkt. Voldoende structuur is hierbij belangrijk. Beef Master® bevat daarom kropaar, zachtbladig rietzwenk (NutriFibre®) en het smakelijke timothee: allemaal grassoorten die structuur geven aan het gras. De celwandkwaliteit van deze soorten zorgen voor een zeer geleidelijke afbraak van het voer in de pens. Jouw schapen en koeien hebben hierdoor de beschikking over meer darmverteerbaar eiwit, waardoor ze zich beter ontwikkelen.

Meer vee voeden van eigen land
De uitgebalanceerde samenstelling van Beef Master® staat garant voor een hoge productiviteit gedurende het hele groeiseizoen. Timothee groeit vroeg in het voorjaar en kropaar later. Het uiterst productieve zachtbladig rietzwenk zorgt voor extra massa. Samen met de witte klaver realiseren deze grassoorten een constant hoge opbrengst vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar.

Uitzonderlijke grasgroei onder verschillende omstandigheden
Heb je te maken met extreme weeromstandigheden? Ook dan verzekert Beef Master® je van uitstekende grasgroei. Kropaar en zachtbladig rietzwenk groeien zelfs tijdens droge omstandigheden, terwijl timothee goed bestand is tegen natte en koude periodes. Daarnaast kunnen alle geselecteerde grassen in dit mengsel zeer goed tegen winterse kou. Je ziet het: Beef Master® presteert onder alle omstandigheden.

Sterke weide voor een hoge voerkwaliteit
Laat je jouw vee grazen in de wei of voer je ze op stal? Een sterke weide die tegen een stootje kan is altijd belangrijk. Het roodzwenk in Beef Master® staat met zijn uitlopers - net als witte klaver - bekend om zijn hoge zodedichtheid. Een dichte zode is weerbaarder tegen beweiding, maar ook tegen onkruid. Engels raaigras is ook bestand tegen onkruid en bovendien ziekteresistent. Zachtbladig rietzwenk en kropaar geven Beef Master® juist weer zijn persistentie. Kortom: Beef Master® geeft je jarenlang voer met een hoge voerkwaliteit.

 

NutriFibre® 

Beef Master is ontwikkeld met de NutriFibre® technologie. Dit houdt in dat het mengsel samengesteld is met zachtbladig rietzwenkgras. Zachtbladig rietzwenkgras heeft de beste verteerbare celwanden en is veel smakelijker dan het traditionele hardbladige rietzwenkgras. Koeien nemen daarom zachtbladig rietzwenkgras veel beter op dan hardbladig rietzwenk. Barenbrug is de enige veredelaar die geslaagd om hardbladig rietzwenk te veredelen naar zachtbladig rietzwenk.

Samenstelling
Soort
37%
Zachtbladig rietzwenk
25%
Engels raaigras tetraploïd vroeg
15%
Timothee
10%
Roodzwenk fors
7%
Kropaar
6%
Witte klavermengsel
Specificaties
Zaaien vanaf
februari
Zaaien tot en met
september
Verpakking
15 kg
Zaaidichtheid/ha inzaai
50 kg
Zaaidichtheid/ha doorzaai
15 - 35 kg
Drogestof-opbrengst bij beweiding
Drogestof-opbrengst bij maaien
Voorjaarsopbrengst
Kroonroest
Droogte-tolerant
Wintervast
Standvastig
Smakelijk
Voederwaarde
Structuurwaarde
Geschikt voor koude en natte gronden
Hoe beoordeelt u dit product.
Uw naam
E-mailadres
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Voedergras

Als melkveehouder weet je hoe belangrijk gezond en smakelijk ruwvoer is. Met bewezen voederconcepten voor alle klimaten biedt Barenbrug je voedergewassen waarmee je makkelijk, efficiënt en duurzaam je eigen ruwvoer teelt.

Als melkveehouder weet je hoe belangrijk gezond en smakelijk ruwvoer is. Met bewezen voederconcepten voor alle klimaten biedt Barenbrug je voedergewassen waarmee je makkelijk, efficiënt en duurzaam je eigen ruwvoer teelt.

Als melkveehouder weet je hoe belangrijk gezond en smakelijk ruwvoer is. Met bewezen voederconcepten voor alle klimaten biedt Barenbrug je voedergewassen waarmee je makkelijk, efficiënt en duurzaam je eigen ruwvoer teelt.

Klik hier voor het
antwoord op de
veelgestelde vragen
Vraag & antwoord
Vind een dealer bij
u in de buurt
Waar te koop